Spel är det jag håller på med i skolan. Jag läser Dataspelsutveckling - Design på Högskolan i Skövde.

Hittills har jag varit med och gjort tre spel av modell större, och ett par småspel. Två av spelen gjordes under våra projektveckor år 1 och 2. Småspelen gjordes under en kurs som heter Experimentell Spelmekanik. Så har jag även varit inblandad i ett Gameboy Advanced spel.

Fire Escape

Projektkurs 1 (5 veckor), 2004
Ett plattformsspel där man som ivrig kontorsarbetare kämpar sig längre och längre upp i en brinnande skyskrapa. Upp för att hinna med helikoptern som skall rädda ditt liv! På vägen upp får man ta sig förbi hinder som branden har orsakat, alla trappor är avstängda så det är stegar som gäller. Tak och golv har rasserats av den ivriga elden. Skynda dig innan det är för sent!

Mech Runner

Projektkurs 2 (10 veckor), 2005
Ett tredjepersons actionspel där man styr sin Mech-robot genom en bana för att tillslut ta sig an den jättestora elaka bossen.
Det är ett storydrivet spel som handlar om en man och hans kamp för att få tillbaka sin dotter. Allt utspelar sig i Ryssland.

Till saken hör även att vi i projektgruppen inte hade några grafiker. De tog slut till de andra projekten som gjordes den våren. Så vi fick klara oss utan och alla i projektgruppen fick bidra med lite grafik var. Den robot man ser i filmen är inte gjord av oss i projektgruppen, utan det är en standardrobot som följde med spelmotorn vi använde (Ogre3D).

Mech Runner trailer!

Bengt, Swinger of longarm

Hobbyprojekt, 2004
Ett plattformsspel till Gameboy Advanced som jag och ett par vänner gjorde för att delta i gamedev2004 och Swedish Game Awards. Handlar om Bengt som har förlorat sin Snigel och skall ta tillbaka den. För att göra detta måste han ta sig fram genom banor av alla möjliga slag samtidigt som onda små goblins vill sätta stopp för honom!

Hemsida

Psychoball

Psychoball är ett spel jag gjorde under kursen Experimentell Spelmekanik hösten 2005. Mitt första spel som är gjort i Director. Vi fick lite riktlinjer att arbeta efter när spelen designades. Några var att det skulle vara enkla småspel, inge för många spelmoment, gärna bara en typ av spelmoment. Så fick vi sätta igång och arbeta. Fem spel skulle vi göra på 10 veckor. OCh som sagt, detta var mitt första..

Psychoball