Jobb, bio, spring och gatufest…

Det har hänt lite trevliga saker sedan jag skrev senast måste jag nog faktiskt erkänna! Båda saker var rätt så väntade även om jag inte riktigt vågat hoppats. Eller ja en av sakerna visste jag att det skulle hända medan den andra var ganska säker men ändå osäker. Så jag tar och berättar det sakta men säkert här så ni inte missar något!

Så nu är det klappat och klart för vad jag ska göra i de 6 månader som jag är kvar här i Kanada. Jag jobbar kvar på arbetet som jag redan har, jag har ju inte vågat att hoppas på det, eller ja, jag har ju trott att det skulle gå bra och att det inte var några problem alls med att få stanna, men har inte velat riktigt tro på det förrän jag skrivit på ett nytt kontrakt, men i fredags så hände det! I fredags så skrev jag på för 5 månader till, så jag har arbete till den 12e Augusti. Sedan kommer mina gäster hit den 19e augusti så jag har en veckas ledighet där i Augusti också vilket är lite extra trevligt måste jag väl säga! Men det är riktigt skönt att eta vad jag ska göra de nästkommande månaderna i alla fall!

Jag insåg nu också att det verkar ju lite konstigt att jag skulle skriva detta sakta men säkert… För det spelar ju ingen direkt roll hur sakta jag skriver det, ni kommer ju läsa det i den takt som ni vill läsa det. Så kan det gå helt enkelt ;). Och jag vet inte hur positivt det hade varit om jag började skriva så här. Det verkar ganska onödigt.. så jag skiter i det och fortsätter som vanligt istället!

I fredags så hade vi en liten miniavskedsgrej med en på jobbet som har slutat och ska återvända till sitt hemland om en månad. Så efter att vi fått utrymma jobbet (brandlarmet gick, dock inte vårat fel och det var falskt larm tydligen) så gick vi tvärs över gatan till en pub och satte oss en stund. Käkade poutine eller vad det heter och snackade. Myycket trevligt. Poutine är för övrigt något konstigt de gillar att käka här borta.. Det är pommes som de dränker i sås och ost. Så fånigt gott är det men ack så onyttigt, men det var ju fredag ;).

På kvällen var det dags för mig att gå på bio igen! Indiana Jones – Raiders of the lost Ark var på menyn och ett sådant tillfälle kan man ju inte missa! Så jag gick till biografen, var väldigt sen enligt mina standarder, kom dit typ 15 minuter innan föreställningen började) och det var jättelång kö utanför bion, men jag hoppades på det bästa och ställde mig i kö. Som tur var fick jag en biljett och kom in i biosalongen. Väl inne i själva lokalen så lyckades jag hitta en mycket bra plats, en ensam stol fanns ledig i mitten av en rad ganska långt bak så jag trängde mig in och satte mig. Det var 5 minuter kvar tills bion skulle börja. AWESOME, perfekt tajming! WEE HOOO…. Men nu är ju inte biobesök här i Kanada lika väl tajmade som de är i Sverige alla gånger så själva filmen satte inte igång förrän efter 40 minuter! Men vad gör väl det när man ska se Indiana Jones på bio :). Upplevelsen var mycket trevlig och det skrattades gott i publiken och stämningen var hög, salongen var helt fullsatt. Alla skrattade när Indiana sköt den onda snubben som ville börja en svärdsfight med honom, bara jag skrattade när Wilhelm skrek dock, men det är ju mer ett insideskämt mellan mig, alla som vet och filmindustrins ljudsättare! Mmhm, I’M SPECIAL!

Vaknade upp på Lördagen och kände att detta blir en bra dag. Tanken var att dra iväg och äta lite senare på dagen med bob, så förmiddagen spenderades med att titta på lite tvserier och bara chilla, vid 10snåret så gjorde jag mig i ordning för en joggingrunda. Får på mig kläderna som krävs och öppnar dörren. Snöflingor börjar falla… Jävla snöhelvete! Men skam den som låter lite snö stoppa en, har jag sprungit 8km i snöblandat regn hemma i Sverige kan jag väl för i helvete springa i lite lätt snöfall i Kanada eh? Så jag gav mig iväg, försökte att hålla lite kortare men snabbare löpsteg denna runda när jag sprang högervarvet runt golfbanan. Snöfallet var stadigt men det störde inget så det var över lag en ganska behaglig upplevelse, lite väl kallt bara, speciellt om händerna. När jag kommit hem och kollade vad tiden blev så visade det sig att jag tydligen sprungit rundan 37sekunder snabbare än vad jag gjort innan! Det tyckte jag var najs så det gjorde hala min dag, nu är jag bara typ 2 minuter från var jag låg i somras. Då sprang jag iofs med Jesper och det är lättare att hålla farten uppe när man är två. Men jag är mest glad över att jag kom ut!

Dagen avslutades med att jag drog in till stan för lite allmänhäng med bob, så vi drog till steff och plockade upp henne å sedan gick vi till den mongoliska bbq-buffén! Och så gott det var, mumsmumsfilibabba. Efter en redig paltkoma så blev det en varm choklad på Blenz med lite mer chillande, sedan lite soffhäng innan vi gav oss ut till Granville för att se på gatufesten som tydligen skulle vara där. Den skulle varit för någon vecka sedan när de firade att det var ett år sedan som invigningen av OS var. Inte för att jag förstår VARFÖR man firar något sådant… MEN det regnade så in i helvete den dagen så själva festen på kvällen ställdes in medan allt annat hölls som vanligt. Så de flyttade fram festen någon helg för att få bättre väder ;)… Haha, lite ironiskt att istället för hällande regn så blev det dödsmycket snö! Jaa, de flyttade fram den 2 veckor… hade de bara flyttat den 1 vecka så hade det varit jättefint väder, men nej, 2 veckor blev det och festen blev i snö. Men folk verkade ha roligt ändå. Jättemycket folk på gatan och alla skrek av någon konstig anledning… det var rätt underligt faktiskt 😀

Så där var min Fredag och Lördag! Idag är det Söndag och det är lite saker som måste göras. Jag måste tvätta, för tvättar jag inte kan jag inte träna i veckan, och jag vill träna i veckan. Dessutom så ska jag på bio igen, Dr. Zhivago… Jag vet inte om jag borde egentligen men vafan, bio är ju najs och filmen ska vara bra tydligen, och det är billigt så varför inte! Så ordningen på dagen bliiiir.. Frukost, Bio, Mathandling, tvättning och kanske kolla på Oscarsgalan ikväll! Inte så pjåkigt ändå 🙂