Skövde – Fukuoka. The adventures of Henry the Scotsman

Innan jag lade mig för att sova igår så hade jag varit vaken i cirka 36 timmar. Det märktes verkligen för jag kände mig så in i bängen trött. Trött ända in i själen… Jag är aldrig vaken så länge annars, kommer knappt ihåg när det hände senast! Eller jo, förra gången jag flög långflygning och ville försöka rädda mig från Jet-lag, vi märker snart om jag lyckats!

Jag lämnade i alla fall Skövde vid 04-snåret på Onsdag morgon för att åka till Mariestad och plocka upp Linda och Sandra som var så snälla att de skulle hänga med till arlanda och köra hem bilen igen efteråt. Sedan bar det iväg. Har nog aldrig “besökt” så många länder på så kort tid. Jag lyckades få 4 sms från TRE under dessa timmar. “Hej välkommen till Storbritannien” “Hej välkommen till Hong Kong!” “Hej välkommen till Taiwan!” “Hej välkommen till Japan!”. En sak är säkert, det är inte billigt att ringa från utrikesland 😉

Resan från Stockholm till London gick väldigt smidigt, inget alls att rapportera om där. Min sätesgranne var så snäll att han gav mig en huvudvärkstablett. Dock tyckte han att han var tvungen att, precis efter att han gett den till mig, säga “Just don’t sue me”. Blev nästan lite orolig att det var en daterapedrog han givit mig för att sedan utnyttja mig på en av toaletterna. Så var dock inte fallet, eller ja, det är inget jag mins något av i alla fall så jag tar det med ro. (Det man inte vet har man inte ont av? o.O)

Hamnade å Heathrow och fick sitta där rätt många timmar innan flyget gick, när det väl var dags för flyget att sticka iväg så blev det försenat med 40 minuter eller så. Som tur var så kunde de köra ikapp de minuterna så vi var inte sena när vi väl landade (vilket jag var lite orolig för då jag hade ett relativt tajt byte i Hong Kong). På denna flight hände det dock grejer. Herrelol vad grejer det hände.

När jag checkade in så kunde jag inte välja sittplats på denna flight, fick vänligt ta den plats jag blivit tilldelad. Denna plats visade sig vara ett mittensäte av 3. Fönsterplatsen upptogs av en kvinna i 70-års åldern från Skottland, sedan satt jag, och i gången satt kvinnans make… Så där satt jag inklämd mellan två Skottar. De var trevliga, eller damen var trevlig, herren lyckades jag inte riktigt höra allt han sa, en jäkla dialekt hade han! Notera dock att jag välvilligt erbjöd mig att sitta i gången så att de fick sitta bredvid varandra, detta vägrade dom.

Det roliga hade kunnat stanna där, men det gjorde det inte… Jag började ana lite oråd när herren vid min sida började beställa in vin till sig och sin då sovande fru (så att han fick två vinglas, sjukt smart). Sedan övergick det till öl och efter några timmar in i flighten var han bra i gasen. Jävlar vad han ville prata med mig, och jag fattade fan iiingenting :D. Han vart väldigt kärvänlig och väldigt upprörd på samma gång. Den som satt framför mig lutade bak sitt säte för att sova, inget jag brydde mig om för jag satt ju som jag satt och det funkade bra. Enligt min granne Henry dock så var detta något av det värsta som kunde hända. Han började gestikulera mot mig för att visa att jag promt skulle säga ifrån till hon som satt framför. För att vika sätet får man väl för i hela fridens namn inte göra?! Jag sa lite snabbt till honom att jag inte brydde mig om det, detta godtog han såklart inte och var på väg att börja putta på kvinnan framför. Som tur var så var jag framme med mina kattliknande reflexer och parerade bort hans arm så det enbart såg ut som om han gjort en hitlerhälsning där i kabinen. Han lugnade sig lite efter det och jag kände att nu var detta utagerat i alla fall.

Little did I know.

Han började titta på film, men han förstod inte riktigt hur skärmen fungerade så han slog på den, alltså… slog på den, viket gjorde att personen i sätet som skärmen satt fast på inte blev jätteglad. han började även att peta lite på grannen tvärsöver gången, en kvinna som hade med sig ett litet barn. Barnet tyckte han jättemycket om och ville peta på hela tiden, barnet tyckte inte lika mycket om honom.

Detta leder då till att kvinnan med barnet pratar med kabinpersonalen för hon känner sig väldigt illa till mods av behandlingen från min trevliga sätesgranne. Personalen pratar med Henry och de plockar med honom längst bak i planet där det är lite kallare och han får nyktra till sig. Där går tydligen han igång på det här med att folk fäller sätena än en gång varpå de förklarar att det är alla resenärers rätt att fälla sitt eget säte. Det går någon halvtimme och jag får titta på film i fred.

Sedan kommer han tillbaka, sätter sig och känner sig antagligen väldigt förorättad. Han visar detta genom att fälla sitt säte så långt bak han kan (till saken hör att personen som suttit bakom honom har iaktagit hans uppförande och jag tror att han var den första som kallade på personal för att få stopp på honom). Så sätet fälls bak, det fälls fram, det fälls bak igen och han beter sig som en trotsig liten unge.. Personalen kommer igen och tar med honom bort. De frågar mig om jag kan tänka mig att byta plats med honom för kvinnan över gången får ingen ro, vilket jag naturligtvis gör. Så han kommer tillbaka och sätter sig i mitten. Efter ett tag så tröttnar han på att kvinnan framför har fällt sitt säte så han tar och trycker upp sätet och håller det upprätt i typ 3-4 minuter, efter det tröttnar han och somnar.

Det var nog den mest händelserika flight jag varit med om, åh herre :D. Men men, jag kom fram hel och hållen och lyckades se 5 filmer under resans gång.

Kan väl tillägga att hans fru skämdes något kopiöst.

Efter det hände inget mer spännande förrän jag landade i Japan, när jag skulle hämta min väska så kom det en Japan och ville prata med mig, tydligen hade väskan försvunnit men den skulle komma fram dagen efter, så de kör ut den till hotellet. Hade nästan räknat med att bli av med bagaget så det var föga förvånande 🙂

Nu är det dock dags för frukost och jag är hungrig som jag vet inte vad.

Puss på er 🙂