Japan – Snö… vafan?

Vaknade upp denna morgon och tittade ut genom fönstret. Snö, en jävla massa snö… Men det är bara väder och inget man kan göra åt så det var bara att tagga till och ge sig iväg! Dessutom så fryser jag hellre här i Japan än hemma i Sverige, just nu i alla fall 😉

Vi visste att det skulle vara rätt dåligt väder idag så på agendan låg inomhusaktiviteter varav Mangamuseum var det ena. Det var helt klart intressant men jag skulle nästan kalla det ett bibliotek mer än ett museum. De hade lite utställningar på ett ställe men annars så var det inte jättebra för en så pass oinvigd som mig själv. Dessutom är alla böcker naturligtvis på Japanska så jag kunde inte direkt läsa något av det. Montrarna stod på Engelska i alla fall så det var skönt. Har man intresset så var det världens bästa ställe, Billy stormtrivdes.

När det var klart så gick vi iväg för att kolla på handelsdistriktet som var under tak… Det visade sig vara sjukt mycket av det som var under tak, vi gick och gick och gick, det tog aldrig slut! Affärer överallt och i de flesta butiker var det två, tre våningar eller så. Ganska fascinerande får jag faktiskt säga. Där gick vi en bra stund innan det var dags att chilla lite på hotellet efter middagen.

Kvällen spenderades med mer promenader, det visade sig att det jag skrev igår inte var jättesant… Vi hade inte alls varit i distriktet där alla Geishor höll till. Det vi hade varit på var en gata som gick parallellt med den fast på fel sida floden. Detta kunde vi inte leva med så vi fick allt gå tillbaka och kolla in det rätta stället. Det småregnade och var rätt kallt så vi hade väl inte så höga förhoppningar över att se något speciellt. Gatorna och husen var väldigt fina så området var det verkligen inget fel på!

Sedan hände det. Det kom en Geisha och gick på gatan, och sen hände det igen! Och igen… Vi såg 5 stycken totalt under 10 minuter eller så. Jag har ingen aning om hur vanligt det är att man ser dom springa runt där inne men enligt nån guidesida så ska det inte vara så värst vanligt, härligt att man hade lite tur för en gång skull när det kom till sånt då! Kanske regn lockar ut dom? :O

Kyoto rent generellt känns som en helt annan stad än Hiroshima trots att dom nästan är lika stora. Det går knappt att jämföra, kan väl även vara så att det finns sådana här kvarter i Hiroshima också men jag vill ändå säga att de är väldigt olika och det står jag för! Om inte annat känns Kyoto mycket mer slitet än var Hiroshima gör, de verkar inte jobba så mycket med underhåll av gator o.s.v. här. Jaja, det är det som är vitsen med det ju, att de är olika. Hade varit rätt trist om alla städer såg likadana ut!

I morgon blir det upp rätt tidigt för att ta tåget in till Osaka över dagen, ska bli skoj =)

Puss på er!