Leave the world behind

När jag skulle äta frukost denna morgon så ville jag naturligtvis ha något att kika på samtidigt. Gick in på svtplay som vanligt och tittade runt efter något som kunde vara intressant. Och det fanns det!

Swedish House Mafia lade ju ner här om året och samtidigt som det hände spelades det in en dokumentär om det. Jag hade glömt bort den tills dess att jag lyssnade på en Värvetintervju med Jonas Åkerlund som var exekutiv producent på denna dokumentär.

Sagt och gjort, jag slog mig ned för att titta på detta spektakel och jag kan inte annat än att säga att det var bra skit. Jag gillade den skarpt, nog för att det hjälper om en gillar musiken o.s.v. Att se dokumentären kastade mig även tillbaka till spelningen jag var med på i Stockholm där i slutet av 2012.

DSC_0563

 

En otroligt skarp bild tagen med min dåvarande telefon 😉

Men i alla fall. Check it out!

Den finns på SVTplay i 10 dagar till 🙂

http://www.svtplay.se/video/2062880/swedish-house-mafia-leave-the-world-behind

Fridens.

Repetition är kunskapens moder.

Repetition är kunskapens moder.
Repetition är kunskapens moder.

Det är så det fungerar, vill en lära sig något så är det bara att nöta nöta nöta nöta som gäller. Det gäller så väl kunskap som något motoriskt med kroppen, detta är ett riktigt bra tips jag delar med mig av, inget ni alls vetat om innan 😉

Det är roligt att lära sig saker, men en måste hålla det färskt och underhålla det hela tiden. För något år sedan så började jag lära in alla stater i USA, alla länder i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika och Asien. Och jag kunde faktiskt alla och vart de låg. Det kändes så otroligt bra att bara sätta det!

Så idag så testade jag igen, har inte tränat på det något alls på snart ett år och det gick förvånansvärt bra ändå. USA satte jag 84% på, Asien, Europa, Afrika och Sydamerika låg jag runt 95%, missade något land här och där bara så jag är riktigt nöjd!

Något jag gärna hade haft är sådana kartor som en hade på mellanstadiet. Tomma kartor med nummer på och sedan rader bredvid där en ska skriva vad siffrorna representerar. Någon som har något liggande? Hör av dig 😀

Fridens liljor.

Ett nytt ansikte utåt.

Som några av er kanske har märkt så har jag gjort en smärre förändring av utseendet på bloggen. Jag tyckte helt enkelt att det var dags för lite förnyelse efter x antal år. Kommer faktiskt inte ihåg när det var jag ändrade senast… Men innehållet kommer  förbli det samma såklart, inte direkt att nån annan kommer börja skriva här istället för mig.

Den gamla bannern högst upp var ju ett kollage jag gjorde utav en massa bilder ur filmer, får se om jag ordnar en ny sådan, just nu har jag mest tagit lite bilder jag hittat i mina gömmor från lite olika resor och utflykter. Efter att jag valt en massa så hittade jag en funktion som gör att den lägger upp en slumpmässig varje gång sidan laddas. DET gillade jag verkligen, tror jag har 15 bilder nu som den rullar igenom, får se hur många jag kommer lägga dit!

Fridens.

Taskig tajming

Vet du vad du har Brännström? Taskig tajming.

Jag citerar Sällskapsresan – Snowroller ganska ofta, eller ja det är ett specifikt citat som jag brukar köra med.

“Man får inte vara dum! Då kan man bli som Brännström, eller hur Brännström?”. Lite charmigt på ett sätt, och en otrolig diss av Brännström! Har ni nu ingen aning om vad jag pratar om så behöver ni kolla på Snowroller lite mer!

Några som hade lite taskig tajming just denna kväll var TV10. Först visar de en dokumentär om vilka långsiktiga hjärnskador en hjärnskakning kan ge, något som NFL inte vill hålla med om. Direkt efter denna dokumentär så visar de en NFL-match!

Jag förstår logiken i det, antagligen är det samma personer som kollar på NFL som är intresserade av en sådan dokumentär. Men det såg lite roligt ut i TV-tablån!

Justja, jag tog och kollade på Ocean’s 13. Den håller tycker jag, de slänger sig lite väl mycket med namn på olika “blåsningar”, men det har väl sin charm och nu kan ju även jag slänga mig med dem. Som igår så gav jag ju faktiskt Ocean’s 12 en Billy Martin! Inte illa!

Fridens.