Minnet är bra konstigt

Ibland förstår jag inte riktigt hur minnet fungerar, det kanske ingen riktigt gör i och för sig, men titt som tätt så beter det sig än mer besynnerligt än annars.

Vissa saker sätter sig som berget i huvudet, i mitt fall så är det allt som oftast situationer som händer, och det är nästan så att jag kan känna att jag faktiskt är där igen när jag börjar tänka på det. Det som triggade detta blogginlägg var att jag stod i köket och helt plötsligt befinner jag mig i kassan på biografen här i staden. Jag och några vänner ska hämta ut bokade biljetter till Sagan om de två tornen.

Det är något som har hänt med bokningssystemet så de kan inte hitta några bokningar till någon, vilket var lite frustrerande för vår del då vi hade bokat mitten-mitten som vanligt. Grejen var att de såg att platser var bokade men de kunde inte kontrollera vem det var som hade bokat dem. Efter många om och men så gick de med på att lita på oss när vi sa vilka platser vi hade bokat. “Varför tog du inte bara upp telefonen och kollade mailen för vilka platser ni bokat?” kanske ni tänker nu. Svaret på frågan är enkel.

Sagan om de två tornen släpptes 2002. Fanns inte riktigt på kartan att kunna kolla mailen på mobilen då. Inte ens facebook eller Youtube fanns 2002, det största och fräckaste som fanns var Lunarstorm.

Så hur funkar minnet egentligen, varför kan jag göra så med just det minnet men inte alla andra? Vissa går, andra inte, vilka som inte går har jag ingen aning om då jag kommer ihåg dom ;). Men varför har detta etsat sig fast i mitt huvud, inte direkt en häpnandsväckande händelse.

Fridens.