Världen vi lever i

Så hur ofta brukar ni gå runt och tänka på de olika civilisationstyperna i Kardashevskalan? Kan villigt erkänna att jag tänker på den mer och mer, och det verkar som att desto knasigare världen blir ju mer tänker jag på den. Det känns lite som att vi borde försöka att ta oss till Typ 1 i alla fall. Och det är nog något av det jag tycker är lite trist att det inte kommer att hända under min livstid. Jag vill vara med när vi går mot en civilisation som liknar den i Star Trek! 😉

Kardashevskalan är en skala som mäter hur en långt fram rent tekniskt en civilisation är genom att titta på hur de får tag och hanterar energi. Så för tillfället är vi då en Typ-0 civilisation eftersom vi håller på att extraherar energi från naturen som tillslut kommer att ha tagit slut.

När vi har tagit oss till Typ-1 så börjar det hända lite roligare grejer, då kör vi ganska mycket fusionskraft som är återvinningsbar o.s.v. Vi härjar även runt lite mer i rymden och börjat kolonisera andra planeter. Hela grejen med länder o.s.v. som slåss om mark och liknande är borta då allt styrs från ett enda organ, svält o.s.v. finns inte. Det krigas helt enkelt inte längre, vilket är rätt najs.

Sedan så går skalan upp högre och högre. Jag såg ett intressant filmklipp om det för något år sedan, filmklippet är med Michio Kaku, och kolla, jag hittade det!

Hade det inte varit lite gött ändå, om alla bara hade kunnat komma överens och sluta bråka? Det tycker jag i alla fall.

Fridens liljor.