Söndagstv är inte så bra

Idag har varit en riktig slappardag. Jag har knappt rest mig upp utan gått direkt från sängen till soffan. Jag vet inte vad som är värst, att jag inte har gjort något speciellt eller att jag faktiskt inte kommer ihåg exakt VAD det är jag har gjort, för något har jag gjort det vet jag. Det är det där minnet som spökar igen.

Det som har slagit mig allra hårdast under denna slappa Söndag är nog exakt hur mycket skit det går på TV. Jag tittar inte överdrivet mycket på TV så jag vet inte om det är specifikt för Söndagar eller om alla dagar håller så pass dålig kvalité.

Det som räddade upp situationen var att jag slog på svtplay på laptopen istället, där fanns det lite mer att hänga i granen så att säga. Stjärnorna på slottet är fina grejer helt enkelt.

Det som ska bli gött är den promenad som komma skall, ska bara se klart på Stjärnorna först!

Fridens.

Ett udda inköp kanske nalkas

Jag har upptäckt att jag glömmer av saker ganska så fort, speciellt saker som jag tänker skriva om. Jag går runt och funderar på något och tänker att “detta måste jag fasen få nerskrivet när jag kommit hem”, när jag väl kommer hem är tanken borta…

Så var är det jag kanske funderar på att inhandla? Ja ni kanske redan har gissat det men för säkerhetens skull så säger jag det också. Det är en.. Diktafon!

Verkar väldigt smidigt att bara kunna dra upp den ur fickan och få inpratat alla härliga idéer som kommer när en minst anar det!.

“Men en diktafon Henrik, använd telefonen istället!”

Mja, nog kan jag göra det, men det är ju omständligt… Speciellt när jag allt som oftast går runt och lyssnar på saker via telefonen o.s.v. Det känns osmidigt i alla fall. Sedan ska väl sägas att jag funderat på att skaffa en diktafon ganska länge, och inte gjort det, så sannolikheten att jag kommer att göra det är inte så stor.

Så är det med mycket en funderar på tycker jag, och just att jag inte införskaffat en än betyder nog att det inte blir av!

Fridens.

Bortstädad jul

Jag tror faktiskt att jag var en av de första med att städa bort julen denna gång, Helt klart var jag först ut i mitt bostadsområde, här sitter grejer kvar än. Ljusstakar, blinkande grejer, renar och tomtar. Men inte här, inte i Casa de Henrik! Här finns inte en tomte i synhåll!

Det kanske inte är så konstigt att grejerna sitter uppe hos grannarna i och för sig, tjugonda knut, ni vet, då julen dansas ut, den är inte förrän nästa vecka. Så länge väntade inte jag, jag städade undan julen strax efter nyår. Alla grejer packades ner och lades i förrådet igen. Underbart härligt och fint kändes det.

Justja, kanske ska säga också att det var strax efter nyår förra året som jag städade bort den! Jag tog faktiskt inte fram något i år för jag hade ingen julkänsla över huvud taget och ville inte försöka visa upp något sorts julhopp som jag inte hade. Det fick räcka med att kolla runt på alla andras pryttlar 😉

Fridens.