Ledig Onsdag

Är ledig denna Onsdag, inget konstigt med det i och för sig eftersom jag ofta är ledig på just Onsdagar, ska jag vara helt ärlig så är det faktiskt varje Onsdag. blev väldigt många Onsdagar på kort tid kände jag där, men det för ni leva med.

Just denna dag satte jag mig på bussen för att åka hem till mina föräldrar en sväng, hälsa på dem lite och hjälpa till med lite olika saker, just denna dag var det att skicka in kort från digitalkameran till framkallning. Vilket jag håller på med fortfarande, hade missbedömt hur lång tid det skulle ta att ladda upp korten, det tog typ 30 sekunder per kort, och det var närmare 300st som skulle framkallas. Ja ni kan ju göra matten själva.

Snart ska vi åka iväg och hämta mina brorsöner i skolan och sedan ska jag ta mig hemåt till Skövde igen, det är ganska skönt att åka hemifrån då och då för att bara ta det lugnt och vila. Jag kan släppa det mesta när jag kommer hem hit till Töreboda, det blir lite enklare helt enkelt.

Många verkar tycka att Töreboda är en riktig håla, till viss del håller jag väl med, men det är ändå något speciellt med stället där en växte upp, jag gillart.

Fridens.

Promenadvett

Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag stör mig lite på hur folk beter sig när de är ute och spatserar på cykel/gångvägar runt här i staden. Jag blir lika irriterad på dem som jag blir på bilister som inte vet hur en använder en blinkers eller i allmänhet beter sig korkat i trafiken.

Men nog om bilister, nu är det fotgängarna jag är ute efter! Jag tänkte faktiskt göra upp med dem i en lista. Inte vilken lista som helst, utan en punktlista! Tänk vad kul!

  • De går på fel sida vägbanan, på cykelvägar bör en gå på vänster sida så att en möter eventuella cyklister. Mycket bättre att se dem och kunna hoppa undan än att bli påkörd bakifrån.
  • Bli påkörd bakifrån? Ja det lär du bli när du går runt helt svartklädd utan en endaste liten reflex. Nej din telefon räknas inte som reflex. Det är ett jävligt lätt sätt att slippa olyckor på. Tänk som jag bara “Hellre ful än död” så går det bra.
  • Är ni två så behöver ni inte ta upp hela jävla gångbanan. Håll er på en kant, precis, den vänstra.
  • Ha du hund med dig så gå gärna inte i mitten av gångbanan och låt hunden springa vilt åt båda håll, det gör fan ingen glad förutom hunden kanske, men den är ändå glad 99% av tiden så STOP IT.

Det var nog faktiskt det jag har gått runt och funderat på de senaste dagarna tror jag. Eller ja det är iakttagelser som jag gjort och reagerat på. Speciellt det här med reflexer, vafan?

Sedan måste jag erkänna att jag bryter mot en av dessa regler. Jag går alltid på vänster sida, förutom i uppförsbackar, då går jag på höger sida. Varför? Jo för att det är mindre chans att få en cyklist i nyllet när en går på högersidan då de oftast kommer nerdundrandes på vänsterkanten (från ditt håll sett då). Går en på högersidan så är de enda cyklisterna en behöver tänka på de som ska cykla uppför, och där går det inte alls lika fort vill jag lova 😀

Fridens liljor och ta hand om er i trafiken!