Mockingjay – Del 1

Jag såg Mockingjay – Del 1 av 2 här om dagen, det var också ett äventyr vill jag säga.

För er som inte vet vad det är så är det tredje filen i en serie av fyra. Det är filmer baserade på en bokserie som heter Hunger Games. Kan tillägga att jag har läst(lyssnat) på böckerna så jag är väl lite färgad av det.

Då det kanske kan komma spoilers här så skriver jag en liten varning.

********* – – – – – – SPOILER ALERT – – – – – – SPOILER ALERT – – – – DANGER DANGER – – – – – – SPOILER ALERT – – – – – – SPOILER ALERT – – – – DANGER DANGER- – – – – – SPOILER ALERT – – – – – – SPOILER ALERT – – – -*********

Jag hade sett de två tidigare filmerna på bio och var väl helt nöjd med dom. Inga mästerverk direkt men helt klart godkända filmer. Kan väl tycka att Jennifer Lawrence är i stelaste laget titt som tätt men vafan, sånt kan jag ta för den goda sakens skull.

Men så kommer vi då till denna, del tre, i serien. Här kan jag även tillägga att de delat upp sista boken i två filmer. Och nu när jag sett första delen så känns det verkligen som om de enbart gjort det för att kunna tjäna lite mer pengar. För jag tyckte verkligen inte att den tillförde något.

Filmen var så otroligt långsam och tråkig att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Allt gick verkligen i snigelfart och det kändes som om alla scener bara drogs ut längre och längre för att fylla tid typ. Det var som om de skrev en uppsats av något slag och verkligen ordbajsade sig igenom hela grejen.

Visst fanns det innehåll, men det var så knapert att de knappast behövde en hel film för att visa det, det hade lätt fått plats i nästa del. Och det gör mig faktiskt riktigt irriterad.

Denna film var faktiskt sämre än sista delen på The Hobbit, och det är inte att säga lite då jag tyckte att den var riktigt dålig.

Jag hoppas innerligt att sista delen av denna serie hämtar upp tappet som första delen skapat. De är med i ett stafettlopp och första sträckan tappade pinnen fyra gånger, körde fel två gånger samt stod på näsan ett dussin gånger. Så känns det.

Sammanfattningsvis så är det värsta att ni kanske måste se den trots detta, i alla fall om ni vill se hela serien. De har lagt in vissa scener som nog måste vara med för att förstå vad som händer i sista delen sen. Så det är det värsta med allt… Fast å andra sidan så kanske det räcker med att se en trailer av den, de brukar ju visa i stort sett allt!

Fridens.