Dansfilmer

Det är något speciellt med dansfilmer får jag nog säga ändå. Jag har gillat dom ända sedan jag såg Girls Just Want To Have Fun för första gången. Det är svårt att motstå när folk är glada, och glada blir de av att dansa!

Jag måste dock erkänna att jag inte har sett speciellt många. Det började med den ovannämnda samt en annan som heter Breakin!, Breakin! Är en film som handlar om breakdance och liknande stilar, även den mycket bra! Eller ja, jag vet inte om den är bra längre, när jag var liten så var den bra och jag är lite bekymrad över hur väl den har åldrats…

För något år sedan så gjorde jag slag i saken och såg på Dirty Dancing för första gången, och jag måste säga att den faktiskt höll den kvalité som jag trodde att den skulle göra. Jag gillade den, och äntligen förstod jag varför folk snackar om “Baby in a corner”, det var ett mysterium innan.

Och idag så slöt jag cirkeln när jag tittade på Footloose med Kevin Bacon. Även den bra, jag blir som sagt glad av filmerna och då har de lyckats!

Tänkte skriva en lite längre recension av Footloose när intrycken har hunnit smälta in, så där har ni något fint att längta efter!

Fridens.