Maskinisten

Var en sväng hos Alvarssons efter jobbet idag, där bjöds det på mumsig mat med underbar efterrätt och sedan blev det allt lite film som grädde på moset!

Dagens visning blev Maskinisten från 2004

Den var riktigt bra får jag nog erkänna. Har velat se den väldigt länge men inte riktigt tagit mig för det, så äntligen var det dags!

Jag hade egentligen inga förväntningar på den, hade ingen aning om vad den egentligen handlade om heller så jag gick in med helt öppna ögon. Varför har jag velat se en film väldigt länge som jag inte vetat något om? Bra fråga, svaret är att jag har hört att den ska vara bra helt enkelt, inte svårare än så!

Jag skulle absolut rekommendera den för en vän. Jag tycker att hela filmen har lite “The Shining”-känsla över sig, kan inte riktigt sätta fingret på det. Är det hur den är filmad eller kanske musiken? Oavsett så gillar jag det!

Sedan är Christian Bale helt förvirrat bra i filmen, och den förvandling han gjort för rollen är helt sinnessjuk. Han har en förmåga att banta ner sig och bygga upp sig på väldigt kort tid. Hittade en bild på hur hans filmverklighet sett ut under de mest hektiska åren av bantande och byggande.

Ruskigt imponerande må jag säga.

Fridens.