Bilbesiktning

Lite spännande är det allt när en är och besiktigar bilen, nu hade jag i och för sig haft inne den på service precis innan så jag var inte direkt nervös över om den skulle gå igenom eller inte. Nej det är en annan sak som jag tycker är lite speciellt med just besiktningen varje år.

Vad är det då som är så speciellt? Jo det är min Far.

Jag vet inte riktigt vad det är med honom och bilbesiktningar. Antagligen så har han haft väldiga problem med sina bilar förr i tiden, för det är få tillfällen som han är så glad som när bilen gått igenom besiktningen. Det är liksom en riktigt stor grej, nästan stort nog för att fira på ett sätt eller annat.

Här om månaden t.ex. så stod jag på jobbet och plockade varor då min mor kommer fram till mig och hälsar, vi pratar lite och så säger hon

“Pappa har två överraskningar att tala om för dig! Han kommer snart!”
“Okej” svarar jag.

Sen så kommer min far, glad i hågen och berättar att han köpt en ny telefon, vilket var på tiden. Men inte nog med det, han hade BESIKTIGAT BILEN, och den gick igenom! Ingen dålig överraskning det inte!

Och det har alltid varit så, det är en del av min uppfostran att bli glad efter en bilbesiktning. Det första en gör efter att bilen är besiktigad är att ringa till Far för att berätta det, och en får alltid ett “Åh Grattis, vad härligt!”

Det är så pass djupt rotat i mig att jag, varje gång bilen gått igenom besiktningen, nästan känt mig tvungen att bjuda den på något fint, så som en biltvätt, för att den varit så duktig.

Nu dröjer det ett år till innan det är dags att få göra Far glad med besiktningsbeskedet igen, det ser jag fram emot!

IMG_1040

Gammal bild i och för sig, men se så glad den är!

Fridens.