Rollspel och nörderi

Det var väl ett år sedan nu tror jag som jag spelade rollspel för första gången i mitt liv. Och det var rätt mysigt, jag gillade det och jag tror faktiskt att jag har skrivit om det innan.

Men idag så har jag fått en länk delad till mig där en väldigt oväntad person pratar om Rollspel och vad det går ut på. Jag tyckte det var lite mysigt och därför vill jag dela med mig av den!

Rollspel – Kolla in det!

Jag tycker att det är härligt när fördomar putsas bort och försvinner, och det är uppfriskande att se en sådan här grej med en sån machokille som faktiskt gillar att spela rollspel.

Det känns som om nördkulturen håller på att normaliseras, vilket är väldigt skönt för utsatta personer. Dock tror jag att det är/var större hetsjakt på NEEEERDSSSS över i Amerika än det har varit här, själv ser jag ordet enbart i positiv bemärkelse.

Det utspridda användandet av smartphones och explosionen av mobilspel har en stor del med det att göra, nu kallar sig var och varannan person nörd. Det har nästan vänt så att de som klassar sig som “riktiga nördar” lite ser med avsky på alla “nynördar” som kommer in och tror att de är nåt. Fånigt!

En annan del av det tror jag är tv-serien “The Big Bang Theory” som verkligen handlar om ett helt gäng med nördar. Såg nån dokumentär om nördkulturen där en person hade som utgångspunkt att det finns två sorters tittare av TBBT. Antingen är en nörd och skrattar åt igenkänningsfaktorn i det hela, eller så skrattar en åt programmet för att de tycker det är fånigt med nördar. Själv känner jag att om ett program är bra och roligt så skrattar en, oavsett vad det handlar om.

Fridens.