Skriveriet skrämmer mig

Jag funderar en hel del på alla de saker som kan vara orsaken till att jag inte skriver något skönlitterärt över huvud taget just nu utan bara härjar ner saker här på bloggen. Det är svårt att bena ut exakt vad det är som hindrar mig, för egentligen är det ingenting, bara massa hjärnspöken och trams.

Men till viss del tror jag att det är en liten rädsla för vad som ska komma ur mig, vad jag kommer skriva om och hur jag kommer skriva det. För vad det verkar så har jag en ganska morbid sida, och som herr mellanmjölk som inte vill direkt stöta sig med någon så håller jag det hellre inne än att bara släppa loss. Det stör mig.

En av mina husgudar är Kevin Smith, har för mig jag skrivit om honom tidigare. Han skrev något för ett tag sedan om att en skulle skita helt i vad andra tror om det en skriver, skriv det bara! Varför låta något stoppa en historia att komma ut, den är bara påhittad ändå.

Kanske är det så att jag är orolig för att folk inte ska veta vart historian börjar och jag tar slut? Är jag rädd för att min person ska bli förknippad med hemskheter och att folk tror att jag är kapabel till att göra de saker som skrivs. För “om han kan tänkat kan han görat!”, vilket också är helt vridet, för sådär har jag aldrig tänkt om någon text jag läst, nånsin. Det är påhittade karaktärer som gör påhittade saker för att cementera deras personligheter och sätt att tänka, inget annat.

Det gäller att titta rädslan rakt in i ögonen och säga “Nog!”, för allvarligt talat, jag är lite för gammal för att egentligen bry mig om vad folk tycker och tänker om mig. Har de inget bättre för sig så är det deras bekymmer, inte mitt.

fonster

 

 

,Ett av mina favoritfönster i Stockholm, det var uppe på Mosebacke, senast jag var där så verkar det som om något hänt, alla böckerna var borta. Världen är i förändring, men vem vet, lagret kanske byggs upp igen och då kanske en av mina blivande böcker få vara med i värmen.

Fridens.