Jag har lärt mig att hjula

Kontorsstolssituationen.

Ibland känner jag mig smartare, ibland mer korkad. Idag var en dag då jag kände mig både smart och korkad på samma gång, värt att notera tycker jag då det inte händer så ofta!

Vi kan ta det från början.

För två månader sedan så gick min kontorsstol sönder, ena hjulet gick upp i rök och stolen var därmed osittbar om jag inte ville sitta och träna balansen 24/7. Stolen förpassades till hallen där den fungerat som klädhängare och väskhållare. Och det har den gjort med bravur! In till datorn togs en köksstol som är mycket obekväm, för då “kanske jag inte sitter så mycket där!”, note to self, det spelar ingen roll hur obekväm stolen är, du sitter där ändå.

I alla fall så har jag tänkt åka med stolen till tippen bra länge men har inte riktigt tagit mig för. Nu när de ställt upp en container här i närheten för att hyresgästerna ska kunna slänga grejer så tänkte jag göra slag i saken och hiva skiten! Samtidigt tänkte jag åka och köpa en ny stol.

Klockan närmade sig öppning för stolsbutiken och jag hivar mig iväg, men precis innan fick jag en snilleblixt “Fan, de kanske säljer hjul på affären? Bäst jag tar med det trasiga och kollar”. Väl där frågar jag butikspersonalen:

Jag: “Ursäkta, saluför ni dessa?” *visar hjulet*
Personal: “Nej tyvärr, men vi kan nog kanske ha några liggande, gå bort till lagerdörren där borta så kommer en person du kan fråga”
Jag: “Okej, tack!”
Så jag går dit, personal kommer och jag förklarar dilemmat, hen tar hjulet och försvinner i 6 minuter. Kommer sedan tillbaka med ett hjul och säger att “Det är inte säkert det passar men det var det närmsta jag kunde hitta, funkar det inte så får vi helt enkelt beställa en ny fot till dig”

“Lungan! Tack så jättemycket detta blir nog bra” svarar jag och beger mig hem.

Väl hemma försöker jag montera på hjulet och det funkar! Stolen är lagad, jag slängde inte stolen och jag köpte inte en ny, alla vinner!

Detta kände jag var sjukt smart! Det som var korkat var att jag inte åkte och kollade efter ett stolshjul för två månader sedan när stolen väl gått sönder… Bättre sent än aldrig?

Fridens.