Att förklara rollspel

Det är svårt tycker jag, för det blir så abstrakt samtidigt som det är så självklart för mig hur det fungerar och vad som händer. När jag sitter och berättar hur det funkar så blir det som att jag lyssnar på det själv och inser att jag låter som en galning.

Här om kvällen var det så, det skulle spelas rollspel så jag kunde inte hänga med på ett pub-quiz. Rollspelet blev inställt så då kunde jag ju följa med på quizet och där förklarade jag hur det kom sig att jag kunde komma med. Så då kom frågan upp om hur rollspel fungerade och jag drog igång där och berättade.

Nej men alltså, vi sitter där och spelar, men ingen vinner för det gör en inte. Och jag är en Dvärg som kallas Brokke och är mytoman men sjunger som en jävla gud alltså. Ja och så ger vi oss ut på äventyr jag och mina vänner. Så är jag karaktären liksom så det blir teater och allt som händer avgörs av tärningar.

Samtidigt så ser och känner jag hur konstigt det kan låta och hur avlägsen jag känner mig från personerna som sitter och lyssnar för att jag inte riktigt kan få det att gå in.

Men rent krasst kan en väl säga att spela rollspel är att spela teater. Du gör en karaktär som du spelar tillsammans med dina vänners karaktärer. Så försöker du hålla dig till den rollen så gott det går.

Som min vän Magnus så fint sa

Det är svårt att förklara rollspel! Och jag tror’t är svårt att riktigt greppa hur kul det kan vara tills man provar

Det där tror jag faktiskt är väldigt sant, om en går in i rollspelet med ett öppet sinne och vågar lämna sin bekvämlighetszon så kan det bli precis hur roligt som helst. Och det behöver inte ens vara avancerat, bara att spela någon annan för ett tag kan vara en väldig befrielse.

Vår rollspelskväll börjar om 30 minuter, det ska bli kul då vi inte spelat på ett par veckor! Och nej, ingen kommer vinna ikväll, förutom vi som är med, för vi kommer att ha roligt och det i sig är att vinna!

Fridens.

Tio i Tolv!

Bara gitarren slår ann på denna låt så börjar håret ställa sig upp på armarna mina. Det finns många bra låtar från detta band och detta är ett av dem.

Jag minns hur jag hade en t-shirt med deras logo på när jag var liten. Sedan om det var för att jag tyckte den såg häftig ut och att min bror hade en likadan vet jag inte. Just då lyssnade jag inte så mycket på dem utan det blev mer senare. Jag har nog aldrig gjort en djupdykning i deras alster utan mest hållit mig på ytan. Ibland kan jag tycka att det är okej också.

Han har en väldigt säregen röst den där Axl, det får en ge honom!

Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine.

Fridens.