Pubertetsjämförelser

Satt på tåget hem från Göteborg och lyssnade, som vanligt, på lite podcasts. Denna tur blev det den senaste Värvet-intervjun. Jag har kommit ikapp nu och faktiskt börjat lyssna med en podcast-app istället för att ladda ner varje avsnitt och föra över det manuellt från datorn till telefonen, sjukt gött är det.

Hur som helst så pratades det en del om barndomen, uppväxt o.s.v. i denna intervju och de kom in på hur det var i omklädningsrummet under puberteten. Att det jämfördes utveckling, hårväxt o.s.v. Båda pratade igenkännande över det. Detta är saker jag hört relativt ofta i intervjuer, att det pratats om det under uppväxten och jag börjar fundera på om jag hade en särdeles underlig uppväxt? För jag kan då inte minnas ett enda sådant samtal när jag växte upp.

Vad jag kommer ihåg så bytte vi om, hade gympa, duschade och bytte om igen och mer var det inte. Har inget minne alls av några samtal alls där inne knappt. Jag börjar fundera på vad det handlar om egentligen. Handlar det om att jag förträngt det ens har förekommit? Eller var det så att jag bara inte var en del av de samtalen? Eller är det helt enkelt så att det inte är så vanligt som jag börjar tro att det är?

Dock tänker jag att det kan bero på att jag inte vistades så mycket i omklädningsrum för diverse sporter, så som bandy, hockey eller fotboll, när jag var i tonåren. Men ändå. Överlag tyckte jag inte att det var så mycket pubertetssnack över huvud taget i högstadiet, eller alls. Det beror kanske på hur vokala vänner en hade i det sammanhanget, men tänker att det borde spillt över från andra klasser också.

Enda jag minns var att jag pratade med nån kompis om hur jag börjat få mustasch och börjat raka bort den, är nog det faktiskt. Vet inte riktigt vart jag vill komma med hela det här inlägget mer än att jag är fascinerad över hur stor skillnad det verkar vara på uppväxten beroende på hur grupperna ser ut. Spännande!

Fridens.