Biohärj samt kreativitet.

Så igår var dagen D. Dagen då det var bio på schemat.. Och inte vilken bio som helst vill jag ju understryka. Det var dags för Sagan om Ringen. Alla tre filmer. På bio. Efter varandra.

Så jag äntrade biosalongen vid 11.40 och väntade storögt på när filmen skulle börja. Det var jättelängesen jag såg dom så jag har verkligen sett fram emot detta marathon. Inte alltid man får se dom filmerna på bio igen och absolut inte alltid man kan se dom i ett kör! Det var iofs 30 minuter mellan varje föreställning men det var nog väldigt nödvändigt så man kunde få i sig lite föda och sträcka på benen.

Filmerna var lika bra som jag mindes dom så ingen överraskning där. Men jag måste säga att alla parodier man sett under åren verkligen sätter sina spår. När vissa sekvenser dök upp så började jag skratta även fast det inte alls var roligt i själva filmen. Så som när Legolas står och spejar och säger “They’re taking the hobbits to Isengard!” detta fick mig ju onekligen att tänka påååå

Tell me where is Gandalf, for I much desire to speak with him…

Anyway om man bortser från dessa ögonblick så var det riktigt härligt faktiskt, jag ångrar inte att jag spenderade 11 timmar på en biograf! Jag menar, hur många gånger gör man det på en livstid? 🙂

Jag och min handledare på jobbet håller på att göra små animationer om hur man går tillväga för att legalisera vissa dokument som behövs för att söka visum i sydkorea. Så han har börjat rita bilder så ska jag ta och sätta ihop dom, musiklägga och så. Detta höll jag på med i fredags när jag kom hem och kreativiteten började flöda. Jag satt och snackade lite med Alex och när jag hittade en låt som jag tyckte verkade perfekt för jobbet så sa han “Låter nästan lite noir-aktigt!” Dååå började kugghjulen att snurra uppe i min hjärna… Så jag skrev ner ett noir-liknande manus till animationen, satte mig med en ljudinspelare och läste in det. Mest för att testa.. och det blev faktiskt riktigt bra! Ska dock spela in ljuden igen då jag inte har en bra mic här hemma. Men det kan nog bli riktigt fint tror jag! Min handledare tyckte att det blev bra också så vi kör nog på det!

Vet inte hur många filmer vi ska göra men det lutar ju åt att jag kommer skriva fler små noir-liknande-manus-grejer till dom också! Roligt!

Nu ska jag dock försöka hitta föda någonstans! Samt försöka hitta på något sätt att motionera på idag också, kanske en promenad! Men det får framtiden utvisa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *