Vanor… igen och självbild.

Dessa vanor vanor vanor. Min plan fungerade inte, den hade nästan motsatt effekt. Denna vecka har jag spenderat mer pengar på McDonalds än vad Carl-Philip spenderar på hårprodukter under en vecka. Så nu är det slut på alla fejkade försök att få ordning i mitt liv. Det är självdiciplin som gäller. Helgernas matintag måste regleras och det med järnhand! TAMEFAN.

Som tur är så påverkades inte träningen av vanetänkandet, jag höll uppe träningen som vanligt och igår så sprang jag faktiskt 10.3km, det längsta jag sprungit här på andra sidan Atlanten. Har träningsvärk i benen än så det lär ju ha tagit! Fick dessutom en jätteblåsa på hälen så antagligen måste jag köpa nya skor. Det är ju 700 spänn jag gärna lagt på annat, men jaja, sånt är livet, ska se om jag hittar några bra sätt att försöka motverka det istället så jag slipper lägga 700 spänn!

Sedan har vi detta med självbild. Det är en konstig sak måste jag nog säga, och det gäller ju inte bara bilden man har av sig själv utan bilden man har utav andra också. Man är mycket blindare än vad man tror man är kan jag nog säga utan att ljuga så värst mycket. Jag upptäckte detta för ett par år sedan när min far fyllde 60 år. Han säger hela tiden att han börjar bli gammal och oj vad gammal han är ååh han är så gammal. Men jag har aldrig riktigt sett han åldras. Någonstans när jag var i 8-10årsåldern så etsades bilden av mor och far sig fast på min näthinna och det är i den åldern jag ser dom när jag tänker på mor och far. När de är runt 40. Detta bryts till viss del när man börjar tänka på det och man ser hur verkligheten är. Men det sitter fortfarande fast där, för om jag blundar och tänker på mina föräldrar så ser jag dom inte som dom ser ut nu, jag ser dom som de såg ut för 20 år sen.

Detta gäller även min självbild. Jag har ju, som många av er vet, jobbat med att gå ner i vikt under de senaste åren. Jag nådde min toppvikt runt April 2007 tror jag. Jag har inte hittat någon jättebra bild som ser liknande ut som de gjorde från de andra åren men jag hittade en snarlik som jag lade till i samlingen med bilder från 2007 och framåt över hur min figur har ändrats.

2007, 2008, 2009, 2010

2007, 2008, 2009, 2010

Som ni ser här så har det ju faktiskt hänt en hel del på de år jag hållit på. Jämför man 2007 och 2010 så är det ju en rätt stor skillnad. Sedan så döljer väl de större tröjorna lite bättre än vad den där skjortan gör men jag tycker väl man ser rätt mycket på ansiktet. MEN det underliga är att när jag ser mig själv i spegeln i dagsläget så ser jag allt som oftast mig själv från 2007. Det verkar vara jättesvårt att få in sin nya bild i huvudet. Inte för att det gör jättemycket att jag går omkring med bilden av 2007 i mitt huvud men det stör mig ändå, vi får hoppas att jag kommer i fas med min självbild helt enkelt. Jag har ett par kilon kvar att tappa och det får ta den tid det tar. Tog det mig 25 år att gå upp alla kilon så får det väl ta 4 år för mig att gå ner dom, det är ju inte så lång tid ändå :).

1 thought on “Vanor… igen och självbild.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *