Det här med att ha semester.

Jag tog en ganska kort men intensiv semester i somras, 11 dagar för att vara exakt. Det gäller att få in så mycket som möjligt under sin semester kände jag och det måste jag väl påstå att jag lyckades med.

Under min tid i Kanada så träffade jag folk från hela världen, jag skojar inte ens, det var verkligen hela världen. Vänner är bra att ha för de kan man hälsa på. Jag var och hälsade på en vän från Holland under de första dagarna av min korta semester .Semestern började på Torsdagen den 24e Augusti.

Torsdagen den 24e Augusti klockan 17:00 lyfte planet från Landvetter med destination Bryssel i Belgien. Där hämtade min vän Sten upp mig och därefter körde vi till Holland där han bor. När vi väl kommit fram var det mörkt och det blev mest ta det lugnt som gällde. Men räds ej kära läsare! Du läste rätt att jag åkt till Holland och helt enligt dina fördommar så kan jag med glädje berätta att jag, inom 2 timmar från att ha kommit över till Holland, satt på en cykel och cyklade runt på deras välutvecklade cykelvägnät.

Det var en väldigt bra helg, var där från Torsdag till Måndag och jag fick mig en rejäl rundtur i Holland, såg lite dammar, vindkvarnar, cyklar, prostituerade, fotboll och coffeeshops.

Fredagen var en massa bilåkande. Lördagen var en heldag i Amsterdam som avslutades med att vi såg en fotbollsmatch där Ajax vann stort och stämningen var helt sjuk! Söndagen var också en hel del bilåkande, och till min enorma förvåning så är inga affärer öppna på Söndagar i Holland. Inte ens mataffärer, enbart restauranger och kaffér. Riktigt skönt på ett sätt men rätt så udda när man är van vid att allt är öppet… Tragiskt nog så var min första reaktion “men… vad gör ni på Söndagar?”. Måndagen blev en rundtur i Belgien där vi besökte Antwerpen och lite rundåkning i Bryssel!

Jag landade i Göteborg 21:00 på Måndagen den 27e Augusti efter en riktig toppenhelg, tack Sten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *