Det här med att ha semester 2.

Var var jag?! Justja, jag landade på Landvetter Måndagen den 27e Augusti. Till historien hör väl att jag ett par veckor innan detta fick ett förslag av min vän Magnus att “Hörru, Henke, du ska inte med mig och Patrik till fällen och vandra i sommar?! Nån gång i slutet av Augusti!”. När vi väl kollat vilka datum det var så visade det sig att det var sista veckan i Augusti som de hade tänkt sig… Och det var ju då jag kommit hem från Holland, PERFEKT!

Magnus, som residerar i Malmö, har tagit tåget upp till Göteborg. Min syster som ändå ska hämta mig på Landvetter har svängt in till Göteborg för att plocka upp Magnus också, så de båda hämtar mig på Landvetter.

Vi kommer fram till Mariestad vid 23-tiden. Patrik, som residerar i Oskarshamn, har då kört upp till Mariestad och väntar på oss vid parkeringen. Vi går upp till mig, packar om alla våra grejer till ryggsäckarna och sedan sover vi. Klockan 07.00 morgonen efter går bilen upp mot Jämtland.

Klockan 17.30, 80 mil norröver så går det en kall kår upp för min rygg. Tankarna rullar och gnager och härjar, “fan grabbar, detta var inte bra” säger jag och ställer mig på närmsta parkering. De undrar vad det är. “jag tror jag har glömt något hemma”. Jag går ur bilen och till bagaget, rotar runt i väskan och mina farhågor var besannade. “Alltså, ni vet.. mina regnkläder? De ligger hemma i Mariestad”.  Tokigt värre, planen är nu att köpa nytt regnställ när vi kommer till Åre, vilket är 5 mil bort, och hoppas att något ställe fortfarande har öppet. Väl där så är allt stängt och öppnar inte förrän 10 morgonen efter.

Vi hade planerat att börja vandringen vid 8-tiden på Onsdagsmorgonen, detta blev dock uppskjutet då vi var tvugna att åka tillbaka till Åre (ca 1 timma från fjällstationen) för att jag skulle kunna köpa nya regnkläder. De hade på stationen också men det hade kostat mig 4 ostrukna lakan. I Åre fick jag grejer för en fjärdedel av det priset!

Vi kom iaf iväg vid 12-snåret på Onsdagen och började vår vandring. På Fredagen kom vi tillbaka till fjällstationen efter att ha rantat runt cirkus 5 mil. Ruskigt underbart var det även fast vädret kunnat vara bättre, första dagen var helt magiskt fin, andra dagen blåste det jättemycket och regnade och tredje dagen mest mulet!

Orginalplanen var att åka hem på Lördagen, men vi kom till fjällstationen så pass tidigt på Fredagen att vi sket i det och satte oss i bilen och körde hem samma dag. Runt midnatt var vi hemma i Mariestad och däckade instant.

En jävligt trevlig vecka var tillända, senare under Lördagen så begav sig Magnus och Patrik hem till sina delar av Sverige och jag försökte slappna av på min sista semesterdag!

Det jag tycker är mest fascinerande här är att Måndagen den 27e Augusti klockan 19:00 så var jag i Bryssel. Tisdagen den 28e Augsuti klockan 19:00 så var jag på en fjällstation en timma väster om Åre. Vi lever i en väldigt liten värld.

Bryssel - Storulvån

Bryssel – Storulvån

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *