Det här med ekonomi.

Nu när jag faktiskt har haft ett jobb i över ett år där jag fått en stadig inkomst måste jag säga att det var mycket lättare att spara pengar när jag inte tjänade så mycket. Helt plötsligt har jag kommit till en situation där jag nästan kan köpa vad jag vill på direkten utan att behöva tänka så mycket på konsekvenserna. Detta skrämmer mig så till den milda grad!

Jag har alltid varit toknoga med pengar och vad jag gör med pengarna, men det senaste så har jag tappat lite kontroll. Jag måste hitta sätt att förhindra detta. Ett sätt som jag tror kan vara bra är att faktiskt ta ut kontanter och ha istället. Så jag alltid handlar med kontanter istället för med kortet. Då blir alla inköp lite mer riktiga än när man bara slår in koden. Dessutom erfor jag denna effekt när jag sålde Buppen här om månaden. Då gled jag runt med rätt mycket kontanter utan att göra av med dom. Detta tål att tänkas på!

Och det senaste året har varit frosseri i spenderande, 2013 kommer bli ett år med mycket mindre utsvävningar helt klart. Skönt på ett sätt, mest för att jag vill spara pengar för att åka iväg på resor! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *