Japan – Klart vi vill bli fotade med lite främlingar på vår stora dag!

Så var man hemkommen efter en heldag ute på stan med Jason och Konomi. Denna dag har varit fylld av saker jag inte hade en aning om att jag någonsin skulle få göra, SPÄNNANDE!

Hela dagen började med att vi skulle gå iväg till ett Kattkafé, för det hade jag läst något om nån gång och kände att det kunde vara kul att få prova på (även om jag är smått allergisk). Ett kattkafé innebär alltså att det finns en jäkla massa katter inne på kaféet som kunderna kan kela och leka med medan de fikar. De flesta kelar mer och fikar mindre. I alla fall så var vi på väg till kaféet som öppnade 11.30, vi var lite tidiga så det hade inte öppnat när vi väl kom fram. Turligt nog så låg det ett tempel på andra sidan gatan så vi tänkte att “Ptja, vafan?” och knatade över.

Väl vid templet visade det sig att det var ett traditionellt bröllop igång och att de strax skulle ta sig ut därifrån, så vi väntade för att kanske knäppa nån bild eller två på en fräck traditionell klädnad. Sagt och gjort så stod vi där, de kommer ut från templet och alla börjar ta kort, så även vi. Det kändes bra konstigt att stå och fota ett brudpar som man inte hade en aning om vilka det var, men vafan man lever ju bara en gång.

Japanskt bröllop

Japanskt bröllop

Vi var på väg att kila därifrån, då kommer en person fram till oss som arrangerade hela evenemanget och tyckte att vi skulle ta ett kort med brudparet… Jag och Jason alltså. Det kändes snällt obekvämt och vi försökte slingra oss ur det det bästa vi kunde. Men… well… som jag skrev tidigare, man lever ju bara en gång?

Henrik och Jason med brudparetHenrik och Jason med brudparet

Henrik och Jason med brudparet

Dessutom är det ganska spännande att veta att de kommer berätta för sina barnbarn om de där två främlingarna som förstörde deras stora dag ;). Lite illa till mods gick vi iväg men kul var det, hur skulle ett kattkafé kunna slå detta?!

På ett sätt kunde det väl det men på ett annat sätt inte, jag vet inte riktigt vad jag tycker om hela den där grejen med kaféer med djur i. Det var lite mysigt att sitta där med alla katter runt om en och jag förstår “behovet” av det då knappt några lägenhetskomplex tillåter att man har husdjur. Och hälsoeffekterna av katter är väl vetenskapligt bevisade om jag minns rätt (alltså att man blir lugnare av dem och att det hjälper mot depressioner o.s.v.). Katterna såg ut att ha det bra i alla fall och det är det som är det viktigaste, mer bortskämda katter får man leta efter.

När vi varit där så började Konomi prata om att det fanns ett Ugglekafé i stan också… When in rome… så vi gick dit också, de hade insläpp en gång i timman och ett begränsat antal platser. När vi kom dit så fick vi komma in vid hel timma två timmar senare. När det väl var bokat gick vi runt och kollade på lita andra grejer, mest affärer och lustiga namn på affärerna… Sedan var det dags att hänga lite med ugglorna.

Ugglekafé kan jag faktiskt inte rekommendera alls. Jag kände mig sjukt illa till mods när vi gått därifrån och jag insett vad det var som hände och hur ugglorna antagligen upplevde hela situationen, den stressen som de måste känna lär inte vara nådig. Men det var en jäkla massa ugglor där inne, man fick en genomgång över vad man fick och inte fick göra med ugglorna. Sedan var det free for all på att ta kort och klappa de små och stora liven. Det finns kort på mig med en uggla på axeln, det var svårt att inte le för det är sällan man är så nära ett så ståtligt djur som en uggla. Men ja. Rent generellt var det ett dåligt beslut att gå dit. Får se det positivt, nu kan jag i alla fall varna andra för att inte göra det…

Sedan hände inte så mycket mer denna dag, men det räckte gott och väl, lite upp och nedgångar helt klart! Oh justja, vi var inne på en arkadhall också där vi kunde se tokiga japaner som var sjukt duktiga på dansspel bland annat. Jag har ju sett sådana filmer på youtube men jag trodde inte att det var så pass vanligt ändå 🙂

Nu är det natten, puss på er!

2 thoughts on “Japan – Klart vi vill bli fotade med lite främlingar på vår stora dag!

  1. Underbart, alla fördomar infriade! 😉 Har sett filmer från sådana där kattcaféer men jag visste inte att det var förbjudet med husdjur i de flesta lägenheter. Då känns det ju genast mer logiskt. Ni är nästan lika söta som brudparet på bilden. Men Jason håller lite avstånd – han ser ut att vara ett steg från att gå därifrån.

  2. När Jason såg bilden så tyckte han att jag verkade stå lite väl nära. “Tog du henne på rumpan? Ser nästan ut så!”. Det gjorde jag inte får jag väl lov att erkänna. Jag tänkte väl att när det ändå ska tas ett kort är det lika bra att göra det ordentligt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *