Japan – Hiroshima

Så var dagen här, dagen då det är dags att lämna Hiroshima för äventyr i Kyoto och Osaka. Tre nätter blev det här och en hel del saker har hunnits med. Mycket intryck och trevligt bemötande. Men måste säga att det fortfarande känns ganska overkligt att jag är i Japan.

Hotellet vi tog in på var en av de bästa deals jag gjort på länge tror jag. Rummet är verkligen jättebra, stort och rymligt och likaså badrummet, sedan hamnade jag på 20e våningen med utsikt över staden, vattnet och bergen. En riktigt mäktig utsikt om jag får säga det själv.

Nu efter att ha varit här ett par dagar så börjar jag känna igen mig i stan, eller stan, i området runt hotellet vilket är nöjesdistriktet och rätt stora shoppinggator, men samtidigt så är det stora sevärdheter inte alls långt från hotellet. Från hotellrummet så ser jag atombombsmuseet och platsen där bomben slog ner den där Augustimorgonen 1945. Om jag hade varit där den dagen och stått på den här platsen så hade jag varit stendöd.

Får väl även erkänna att jag saknar tiden i en storstad nu när jag sitter här mitt i en. Det är inte en lika påtaglig saknad när jag är i Skövde för där är jag så långt bort från det, men här, här blossar det upp mer.

Men så är det alltid i och för sig, gräset är alltid grönare på andra sidan, lika bra att vänja sig 😉

Solen håller på att gå ner och bergen i bakgrunden är höljda i lite dimma. I like.

Solen håller på att gå ner och bergen i bakgrunden är höljda i lite dimma. Detta är utsikten från rummet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *