Japan – Swing it like you mean it!

Osaka var målet för dagen, så en liten dagstur från Kyoto till storstaden Osaka (inte att förväxlas med ostkaka som är en helt annan grej). Osaka är större än Kyoto med ungefär 1 miljon innevånare, dock vet jag inte riktigt hur de ser vart ena staden slutar och den andra börjar för när man åker med tåget mellan dom så är et stad hela vägen lång. De har väl växt ihop med åren men någon gräns finns det nog bara att jag är omedveten om den 🙂

Storstaden Osaka kändes lite som vilken storstad som helst om jag ska vara ärlig, massa höga hus och en mängd affärer. Det blir rätt opersonligt när städerna växer sig så pass stora tycker jag, lagom är alltid bäst så att säga! Anyway, det var rätt uselt väder även i Osaka (inte så konstigt med tanke på hur nära de ligger varandra) så det blev mest spring i shoppingdistriktet där också.

Två saker hände dock i Osaka som var väldigt bra! För det första fanns det en gigantisk butik med hur mycket manga som helst. Det fanns även massor av figurer och några av de anställda var cosplayklädda, ibland gick de upp på en scen och körde en liten show,  show kanske är att ta i iofs, de gick upp och körde en karaokelåt, men ändå! I denna butik så hittade Billy lite böcker han letat efter så det var en bra grej! Sedan på vägen så hittade jag en arkadhall där det fanns automater man kunde vinna figurer ur som jag pumpade i 700 yen och fick ut en figur som jag nu kan ställa nånstans hemma. Awesome!

Efter det så blev det inte så mycket mer i Osaka, vi var rätt slitna så vi drog till Kyoto och hotellet. På kvällen tog jag mig en liten promenix för att få röra lite på mig och få lite frisk luft. Detta efter att jag tagit ett långt varmt bad för att värma mig då. Slutade med att jag stod vid en korsning och kollade på hur trafiken gick. Det var en rätt stor korsning så de hade byggt gångbroar över vägarna och sedan kopplat ihop dom så man kunde gå runt hela korsningen. Riktigt kul att stå där uppe och få en liten annan vy över hur trafiken flyter och se hur jädrans nära det var att folk krockade. Helt galet.

På väg tillbaka till hotellet så fick jag se en man stå vid en lägenhetsport. Inget konstigt med det i och för sig. Det var väl bara den lilla detaljen att han höll i en jättekort golfklubba och stod där och svingade för glatta livet. Har man ingen golfbana i närheten får man ta vad man har när man vill öva svingen vad det verkar!

Puss på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *