Japan – Tokyo (^_^)

Så nu äntligen sitter jag här i hjärtat av Tokyo, världens största stad, och lyssnar på Domo arigato Mr. Roboto av Styx. Hotellrummet är sjukt litet och det är varmt så in i helvete här inne, men vad gör det när Akihabara ligger precis utanför dörren? Domo Arigato Mr. Roboto!

Tågresan gick utan några som helst problem, det enda var väl min oro för att missa Fuji när vi åkte förbi. Och nog fan så somnade jag, vaknade till med ett ryck och tittade ut genom fönstret.. Inget berg… Men sen kom det och vilket berg sen, helt ärligt så slog det till och med Billingen i vackerhet!

Väl framme i Tokyo och på hotellet så lastade vi typ bara av våra grejer för att ge oss ut. Vädret var strålande fint och inte ett moln kunde man se så jag drog med Billy till Tokyo Sky Tree vilket är ett utkikstorn, så upp åkte vi och kollade ut över staden från 350 meters höjd, var riktigt fräckt. Det var rätt lång kö för att komma in men det var väl värt väntan och inträdet. Efter det så hade klockan blivit rätt mycket, dags att göra Akihabara en liten kortis, sondera terrängen för morgondagen så att säga!

Just ja, på väg till utkiken där så såg vi ännu en ambuland komma körande, den blinkade och tutade för fullt men det var en bil i vägen. Då hör man att det börjar prata ur bilen igen, då säger han tydligen. “Ursäkta, kan ni byta fil, ni står i vägen” efter 10, 15 sekunder flyttar bilen på sig och ambulansen fortsätter köra vidare, men inte förrän de sagt “tack så mycket” i högtalaren. Helt fantastiskt 😉

Vilket ställe… vi gick bara på de stora gatorna idag och gick in bara då och då i affärer.. Helt vansinnigt mycket ställen och skit överallt på alla väggar. Det lustiga är att det kan vara en liten ingång som inte ser så mycket ut för världen, men sen när man kommit in så är det 5 våningar med bara massa awesome.

Den där butiken med Manga som jag berättade om här om dagen, den som låg i Osaka. Den heter Mandarake och har tydligen butiker på ett par ställen i Japan varav Osaka var ett. Här i Akihabara så finns det en till som är ännu större vad det verkar. 8 våningar med Manga, Anime, Figurer och gud vet vad.. Dit ska vi i morgon och antagligen så blir väl Billy kvar där tills han ska hem till Sverige igen 😉

Nej nu ska jag försöka ta och smälta att jag faktiskt är i Tokyo…

1 thought on “Japan – Tokyo (^_^)

Leave a Reply

Your email address will not be published.