Japan – Kom igen, ett par till går det allt in!

Så var den andra dagen i Tokyo över och jag börjar fundera på om denna stad har något slut. Det känns inte som om den har det, det bara fortsätter och fortsätter hur långt som helst.

Vädret var jättefint idag också så vi passade på att springa runt i stan mest hela tiden, från morgon till kväll. Det började i samma stadsdel som igår. Spelar ingen roll hur många butiker man än går in i så finns det minst lika många till med ännu fler grejer. Helt tokigt är det. Mandarake var rätt stort helt klart, 8 våningar med massa olika grejer, senare gick vi in i en till som var i ett annat område i Tokyo. Den låg 4 trappor ner, det kändes som om vi var på väg ner till tunnelbanan. Så var inte fallet utan det var en gigantisk underjordisk affär.

När vi kände oss klara med Akihabara denna dag så drog vi vidare mot en annan del av staden där alla kids hänger. Harajuku heter den och ligger i Shibuya. Här hänger jättemånga ungdomar på helgerna när det inte är någon skola. Mest drag är det tydligen på Söndagar, men eftersom jag inte kommer vara i Tokyo under nån Söndag så fick vi allt ta tag i det idag istället. Fick se mycket annorlunda klädstilar och extremt mycket folk.

I Shibuya ligger även den där korsningen som oftast visas i filmer när de är i Tokyo. En korsning där typ hela Töreboda går över gatan kors och tvärs varje gång det blir grönt. Det var rätt mäktigt att kolla in detta spektakel och varje gång det blir grönt så ser jag framför mig ett blivande slagfält där två härar rusar mot varandra A’la Braveheart. Många färre som dör här får jag väl lov att erkänna.

Vi gick runt här ett tag och kollade även in ett ställe där det fanns mängder av kärlekshotell. Lite kul att gå runt och kika lite, se par som kommer ut från hotellen och är väldigt fnittriga o.s.v. Kärlekshotell är, för er som inte vet, hotell där man hyr rummen per timme istället för hela nätter… De är väldigt populära då Japan och storstäderna är ganska trångbodda och de flesta bor hemma tills de är 30 eller så. Så när de vill ha lite rajtantajtan med flick/pojkvännen så tar de in på ett hotell i några timmar för att få vara ifred.

Detta var också dagen då jag använde Tokyos tunnelbana för första gången och det var också helt underbart. Nog för att jag inte såg någon vakt som var tvungen att knuffa in folk för att dörrarna skulle kunna stängas men det kändes inte långt borta. Jäääklar vad fulla vagnarna vad när vi skulle gå på, vi tog tåget efter istället där det var lite lugnare. Går knappt att beskrivas om jag ska vara ärlig, bäst att uppleva det med egna ögon.

Puss å kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.