Japan – Automat automat automat

Tokyo, sista dagen i Tokyo. Tiden har gått riktigt fort och i morgon är det dags för mig och Billy att skiljas åt. Han ska ta in på lyxhotell sin sista tid här och jag ska åka söderut till Jason och Konomi igen. Ska bli kul att komma dit igen men lite trist också med tanke på att jag då vet att slutet på resan närmar sig.

Idag gav vi oss ut för att titta på Shinjuku station och lite grejer som låg runt där. Vi åkte bland annat upp i ett höghus för att kolla in utsikten därifrån. Inte alls lika högt som Tokyo Sky Tree men det var bra högt ändå. Helt fantastiskt hur staden bara fortsätter och fortsätter, det är när man är där uppe som man verkligen får ett litet grepp om hur stor den här staden är.

Efter en förmiddag i de trakterna så åkte vi tillbaka mot hotellet för att kolla in en park som låg i närheten. Där fanns det lite fler tempel o.s.v. de känns lite som kyrkor nu för tiden, som jag skrev innan så är de inte alls lika speciella längre så det gick rätt fort ;). Parken var väldigt fin men som det mesta här så blir det nog extra vackert på våren eller sommaren när alla träd blommar.

Eftermiddagen och kvällen så blev det shopping. Vi gick runt i massa affärer för att köpa saker som vi tänkt köpa men inte gjort. Detta tog naturligtvis mycket längre tid än vad vi hade räknat med och helt plötsligt så skulle de stänga butikerna! Vafalls! STÄNGA BUTIKERNA REDAN?! Sedan kollade vi på klockan och insåg att den var närmare 21:00… Vad är det för affärer egentligen som stänger så pass tidigt en Torsdag?! ;).

Runt här i Japan så finns det mängder av automater som står längst med väggar och i gränder. Dessa stoppar man i pengar i och får ut varor. Grejen är att 99.9% av alla dessa automater är det dryck i. Både kall och varm, mest kaffe och läsk. Läsk kan man iofs inte få varm men kaffet däremot kan komma ut varmt!

Jag förstår bara inte hur det kommer sig att det finns så många automater fast inga av dom har några former av snacks?! Det är alltid dricka.. Dricka eller cigg.. eller öl. Aldrig något mataktigt, vadan detta?! VARFÖR?! Detta kommer nog vara lika höljt i mörker för mig som varför det spelas trudelutter på offentliga platser lite då och då. Helt plötsligt så spelas det en melodi och man fattar inte varför. Vad är det om? 😀

Pussen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.