Promenadvett

Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag stör mig lite på hur folk beter sig när de är ute och spatserar på cykel/gångvägar runt här i staden. Jag blir lika irriterad på dem som jag blir på bilister som inte vet hur en använder en blinkers eller i allmänhet beter sig korkat i trafiken.

Men nog om bilister, nu är det fotgängarna jag är ute efter! Jag tänkte faktiskt göra upp med dem i en lista. Inte vilken lista som helst, utan en punktlista! Tänk vad kul!

  • De går på fel sida vägbanan, på cykelvägar bör en gå på vänster sida så att en möter eventuella cyklister. Mycket bättre att se dem och kunna hoppa undan än att bli påkörd bakifrån.
  • Bli påkörd bakifrån? Ja det lär du bli när du går runt helt svartklädd utan en endaste liten reflex. Nej din telefon räknas inte som reflex. Det är ett jävligt lätt sätt att slippa olyckor på. Tänk som jag bara “Hellre ful än död” så går det bra.
  • Är ni två så behöver ni inte ta upp hela jävla gångbanan. Håll er på en kant, precis, den vänstra.
  • Ha du hund med dig så gå gärna inte i mitten av gångbanan och låt hunden springa vilt åt båda håll, det gör fan ingen glad förutom hunden kanske, men den är ändå glad 99% av tiden så STOP IT.

Det var nog faktiskt det jag har gått runt och funderat på de senaste dagarna tror jag. Eller ja det är iakttagelser som jag gjort och reagerat på. Speciellt det här med reflexer, vafan?

Sedan måste jag erkänna att jag bryter mot en av dessa regler. Jag går alltid på vänster sida, förutom i uppförsbackar, då går jag på höger sida. Varför? Jo för att det är mindre chans att få en cyklist i nyllet när en går på högersidan då de oftast kommer nerdundrandes på vänsterkanten (från ditt håll sett då). Går en på högersidan så är de enda cyklisterna en behöver tänka på de som ska cykla uppför, och där går det inte alls lika fort vill jag lova 😀

Fridens liljor och ta hand om er i trafiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *