Fredag den 30e

Idag har varit en riktig sån där dag där en bara velat vända sig om och somna om. Vilket var precis det jag gjorde både en och två gånger vilket då ledde till att jag slog upp ögonen 06.19, 19 minuter efter att jag börjat jobbet. Kan väl även meddela att jag bor cirka fyra mil från jobbet. Det blir helt enkelt lite jobbigt när en försover sig så pass till vida.

Med hjärtat smått i halsgropen slängde jag mig iväg till jobbet, det fick bli bilen denna morgon då situationen krävde det. Sedan väl på jobbet så blev det stressigt och grejer hände, inget farligt men lite mer än vanligt. Det i samband med att jag var lite småirriterad på mig själv för försovningen ledde till ett inte jättebra humör, men det reder sig alltid!

Väl hemma så tänkte jag att det var dags att boka en hotellnatt av de poäng jag tjänade in när jag var i Japan förra året. Jag ska på kurs i Stockholm i Mars, så jag tänkte åka upp en dag tidigare och ta övernattningen då. Sagt och gjort, en hotellnatt i Stockholm bokades mellan 15-16e.

Någon minut efter att jag bokat det så gick det en kall kår ner genom min ryggrad, “Något är fel”… Då hade jag alltså bokat hotellnatten i Februari istället för Mars. Tydligen är 15-16:e Februari också en Söndag-Måndag… Samma datum som i Mars. Otroligt irriterad satt jag på min kammare och gruvade mig över att ha slösat bort en gratisnatt sådär. Men jag ringde i alla fall upp hotellbokningsföretaget och förklarade mitt predikament.

Hon förstod problemet och sa att hon skulle ringa och kolla med hotellet om det gick att ändra till Mars. Men eftersom priset skiljer på helgerna så kommer jag då få betala det dyrare priset. “Absolut, bara det ordnar sig!” svarade jag. Hon ber mig vänta medan hon ringer och kollar.

Efter ett tag kommer hon tillbaka och berättar att allt har ordnat sig! Hotellnatten är ombokad.

“HURRA!” Utbrister jag

“Men…” replikerar hon

“ja?”

“Ja nu är det så att jag inte kan använda de bonuspoängen för just denna bokningen så du får tillbaka de poängen på ditt konto”

“okej, vad kostar natten då?”

“Den kostar 1000 kronor”

Jahapp, det fick ju bli så då, så nu blev det så att jag istället för att få en lite förlängd “gratis”-semester i Stockholm så blev det att hosta upp surt förtjänade slantar. Så nu funderar jag dock på att ta ännu en natt i Stockholm och använda min nu outnyttjade gratisnatt till det, fast då boka i Mars och inte i Februari.

Vi får hoppas på en bättre Lördag!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *