Trumpetaren lockar baskrar

Under min vistelse i Stockholm så vart det så att jag hängde lite vid Sergels torg när jag väntade på min vän Tess. Hon skulle dyka upp där från tunnelbanan, jag vart lite tidig så ställde mig bara för att titta på folk, så som en gör.

Mitt på plattan så står en man och spelar trumpet, och han gör det med en väldig känsla, det var riktigt härligt att lyssna på.

Det står lite personer runt honom och tittar, men på avstånd så står det en man med basker. Han ser väldigt intresserad ut av Trumpetaren.

IMG_4054

På denna bild har han vågat sig fram lite närmre den härliga musikanten, han står där och riktigt njuter av tonerna från bleckblåsinstrumentet. När Trumpetaren slutar att spela så händer det något magiskt.

IMG_4055

Baskern lämnar sin plats på torget och närmar sig Trumpetaren! De har ett samtal och vid ett tillfälle så ansluter det faktiskt en till äldre herre, även han med basker, fantastiskt! Jag fick dock ingen bild på när de två Baskrarna samtalade med Trumpetaren.

Jag vill tro att de enbart talade om konsten att spela Trumpet och hur duktig Trumpetaren är. Efter att Baskermannen gått fram första gången så upprepar han det varje gång en låt är slut, detta håller på i kanske 10 minuter innan han går iväg för att göra det han egentligen skulle göra denna Söndag.

Jag tyckte det var väldigt fint.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *