En dag i skolan

Gårdagen spenderades med styckning hela dagen. Vi fick lära oss att hantera helfall, alltså ett helt djur som en sedan delar upp i anatomiska delar. Mycket lärorikt och roligt, har aldrig gjort det innan och igår fick vi prova på både nöt och gris. Så nu är jag en erfarenhet rikare.

Det vart en väldigt lång dag, vi lämnade hotellet vid 07.45 för att sedan spendera hela dagen på en gymnasieskola. Vi var väl klara runt 22-snåret med allt, då hade vi även lagat och ätit middag.

Att spendera dagen på en gymnasieskola var lite spännande, ångesten satt verkligen i väggarna och jag längtade inte tillbaka ett dugg till min gymnasietid. Detta förstärktes en hel del när vi under lunchen fick en liten dramascen utspelad då en elev helt plötsligt skrek “MEN HÅLL KÄFTEN FÖR HELVETE DU ÄR SÅ JÄVLA ÄCKLIG”. Mer såg/hörde vi inte men det räckte för att skickas tillbaka 15 år i tiden 😀

När vi var klara med lektionerna så skulle vi laga mat till gruppen, en mängd olika ingredienser lades upp framför oss och varje deltagare fick göra en maträtt att bjuda på. Det vart allt från rullader till schweitzerschnitzel och lite annat. Jag fick tag i fjärilskotletter och fyllde dom med färskost, skinka, salami, ost och grillad paprika. Det blev riktigt gott!

Idag blir det besök i olika butiker och lite butiksmatte, kul!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *