Svara Lundh

Jag vet inte om ni vet vad Svara Lundh är för något, så därför berättar jag det för er. Japp, så snäll är jag!

Svara Lundh är ett segment som är med i Aftonbladet varje dag. Där har Jonas Lundh gjort 10 frågor om aktuella händelser, ett litet test för att se hur mycket en hänger med i svängarna.

Jag och en kollega brukar roa oss med detta på lunchrasterna, alltså försöka slå våra kloka huvuden ihop för att klara så många frågor som möjligt i denna frågesport. Det började ganska så oskyldigt för ett år sedan men eskalerade väldigt fort.

Eskalera? Hur kan det eskalera? Tänker ni nu.

Vi började helt enkelt hålla statistik över hur många rätta svar vi hade varje dag, sedan räkna ut vår snittpoäng o.s.v. Vi skriver även med om det är något tema den specifika dagen eller om det är ett vanligt QUIZ. Vi har 20 omgångar på ett papper, och när vi kom in på papper två så slog vi på stort och började även skriva ner hur många A, B och C-svar som var på varje runda. För att få en känsla över om Jonas Lundh har en fabless för något visst svarsalternativ. Lite pseudostatistik kan vi kalla det.

I alla fall så föll det sig så att vi ville ta kontakt med denna man på Aftonbladet som jag och min kollega kallar för “Svara”. Mest för att hans del i tidningen heter just Svara Lundh och inget förnamn var skrivet någonstans. Vi försökte maila honom men det var något fel på epostadressen. Vi gjorde det enda vettiga, vi ringde upp Aftonbladet och undrade hur vi kunde få kontakt med denna legend. Min kollega, som ringde, var inte direkt beredd på att tio sekunder senare ha blivit kopplad till självaste SVARA!

Efter detta så har vi blivit lite bundis med vår vän på Aftonbladet, eller vi vill tro det i alla fall. När vi nu senast tog kontakt med honom så berättade han något extremt ledsamt. Han skulle gå i Pension, Valborgsmässoafton var hans sista dag. Dock värmde det lite att han i mailet skrev “Två så trogna läsare”, vi kände oss speciella.

Det var en sorgens dag, vi fick alltså reda på detta bara en vecka innan det skulle ske, vad göra?! Vi funderade på lite olika saker men kom sedan fram till att det bästa var nog att skicka iväg ett blombud i alla fall.

Denna tanke lät vi gro i fyra, fem dagar innan vi skred till verket och faktiskt beställde en bukett blommor till honom som han skulle få som igår, dagen innan Pensionen.

Vi väntade med spänning på om vi skulle få någon respons på vårt tilltag, hur skulle han reagera? Bli glad? Rädd? Arg? Allt var möjligt!

Så kom det äntligen, idag damp det ner ett mail där han tackade så hemskt mycket för blommorna och sa att han blev väldigt glad för dom!

Skönt ändå att kunna göra en främling glad sådär, kan nog garantera att han absolut inte räknat med att få en bukett blommor på sin pensionsdag utav två galningar från Skaraborg.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *