Badkar är farliga

Det är inte bara halkrisken som gör att de rent ut sagt är en dödsfälla, nej det finns än värre saker att råka ut för. Nog för att det är rätt jobbigt att slå tinningen i handfatet och behöva kasta in handduken på grund av att en skulle gå ur badet, men detta är nästan lite värre.

Det var en April-dag förra året då jag var på en kurs i Stockholm, hotellvistelse nalkades. När jag checkat in så ser jag till min förtjusning att det finns ett badkar! BADKAR! Jag blev helt till mig, jag hade inte badat badkar sedan jag var i Japan i stort sett och jag saknade det! Trodde aldrig att jag skulle sakna badkaret jag hade i lägenheten i Mariestad, men det gör jag tydligen.

I alla fall så bestämmer jag mig för att ta ett varmt bad innan det var dags för sängen, underbart och efter det så sov jag så gott så gott.

Vaknade trots detta ganska tidigt, utvilad var jag i alla fall, insåg här att det var tre timmar kvar innan dagens kursaktiviteter skulle gå av stapeln, så vad gör jag? Exakt, jag tar ett bad!

Nu jädrar så snålade jag inte med varmvattnet ska ni veta, jag tror faktiskt att hela hotellet immade igen efter att jag fortsatt fylla på med varmare och varmare vatten. Sedan insåg jag vad klockan var och blev lite stressad. Upp ur badet, in i duschen, fort ska det gå!

Så står jag där i duschen och börjar hyperventilera, förstår inte vad det är som händer. Det börjar svartna för ögonen, kan knappt stå upp, känner mig illamående. “Nej men va i, jag kan ju inte bli sjuk! Åka på kurs och bli sjuk, det funkar inte”. Börjar andas lugnt och stadigt, håller mig på fötterna, andas, andas, andas. Lyckas hålla mig vid medvetande och stormen är över.

Hade väl varit snyggt att bli hittad avsvimmad i duschen av städpersonalen. Tydligen tyckte kroppen att omställningen från en liggande position i ett badkar med vatten på en temperatur av 200 grader till stående i en dusch med kanske milda 30 graders vatten var lite för hastig och bestämde sig för att slå av systemet.

Kan väl säga att det inte är ett misstag jag kommer göra om, och än i dag så längtar jag till den dag jag äntrar ett hotellrum och inser att det finns ett badkar, för jävlar i mig vad det ska badas då!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *