Hur hade världen sett ut utan fåglar?

Jag satt och funderade på det när jag åkte hem från jobbet idag. Ni vet hur det är, ena dagen är det moln som fastnar i huvudet och andra dagen så är det fåglar.

Det känns lite som om människans behov och vilja att flyga härstammar från att se hur fåglar flyger runt där uppe i luften och har det gött. Så jag funderade helt sonika över huruvida längtan att flyga och viljan att göra det skulle varit lika drivande om vi inte haft dessa bevingade förebilder?

Om inte fåglar funnits, hade vi då flugit? Det är min fråga.

Med största sannolikhet hade vi väl det, men jag tror faktiskt att det skulle tagit längre tid. För när fåglar flyger runt så vet en i alla fall att det är möjligt, om än inte hur det är möjligt. Men det fungerar, för det ser en där uppe i luften, massa grejer flyger runt och beter sig. Utan alla dessa förebilder då, skulle ens tanken kommit?

Det närmsta exemplet jag kan komma på just nu är hur vi nu ser på teleportering o.s.v. De första nedskrivna om att teleportera sig gjordes väl runt 1877 om jag inte minns helt fel (Haha yea right, klart som fan att jag googlade det där, jag är väl ingen nationalencyklopedi heller! (insåg precis att mina yngre läsare kanske inte ens vet vad nationalencyklopedin är eller hur svårt det är att uttala, googla det!) ).

Flyga har vi velat göra sedan tidernas begynnelse, eller näst intill i alla fall, teleportering har bara funnits hos oss i 138 år. Och teleportering finns, så vitt jag vet, inte naturligt någonstans i vår närhet, så alltså inget vi kunnat iaktta för att sedan vilja göra själva utan det är rakt taget ur fantasin.

det kanske är nånstans där som drömmen om att flyga kommit till oss om vi inte haft några fåglar. Sedan kan en fundera på hur en i så fall hade utformat flygmaskinerna utan att ha fåglar som grundmall med vingar o.s.v.

Vad tror ni?

Fridens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.