Games Done Quick

Games Done Quick drar igång nu på Söndag och håller på i en vecka. Vad är nu detta frågar ni er? Så jag saxar det direkt från deras hemsida.

Games Done Quick is a series of charity video game marathons. These events feature high-level play by speedrunners raising money for charity. Games Done Quick has teamed up with several charities in its five-year history, such as Doctors Without Borders and the Prevent Cancer Foundation.

De spelar helt enkelt igenom olika spel så fort som det bara går, det är riktigt underhållande att titta på, se hur duktiga folk är på att spela. Jag gillart! Även om jag inte just tittat på detta evenemang så många gånger, har mest kollat på vanliga speed-runs på youtube.

Anyway, jag kollade in schemat de har, för att se vilka spel de kommer köra i veckan. Där lägger de upp tiderna de ska börja spela varje spel och så har de en uppskattad tid över hur lång tid varje spel kommer ta.

Insåg här att ett av mina absoluta favoritspel är med denna gång, Chrono Trigger! Ett gigantiskt RPG till Supernes. Jag log lite när jag såg hur lång tid det skulle ta dem att köra igenom hela.

De spelar även igenom några av spelen i Zelda-serien. The Wind Waker kommer ta dem 4 timmar och 15 minuter. Men Chrono Trigger kommer ta dom 5 timmar och 30 minuter. För en speed-run, det gillar jag! De flesta andra spelen som är med i veckan är gjorda på en timma ungefär.

Kolla in så mycket ni kan av det folks!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *