Detektivarbete – Hitta låten!

Fick ett inlägg på min Facebookvägg här om dagen som löd:

typ… russian house music eller nåt i den stilen. ringer det några klockor?
Fått en låt på huvet, en lite äldre, men google hjälper mig inte.
Du är ju bäst så du ba MÅSTE veta.

Känns skönt att ha ett sådant förtroende får jag erkänna, eftersom det där inte var så mycket att gå på så ville jag veta lite mer information om låten, en annan vän ville också hjälpa till, det är inte så långt från “russian house music” till “Russian Boyband” kände han och flexade in ett förslag

Men det var inte detta praktexemplar till låt tyvärr, istället bad jag han som letade efter låten om han inte kunde nynna på melodin, allt blir så mycket lättare då!

Sagt och gjort, en video kom där han nynnade låten, och den fastnade i mitt huvud DIREKT, jag kände så väl igen den och det gjorde mig helt vansinnig. Dags att djupdyka i min låtskatt för att försöka fixa detta.

Efter att ha bläddrat igenom katalog efter katalog med låtar så inser jag hur mycket detta liknar att hitta en nål i en höstack, jag bestämmer mig för att söka på “russian” och se om det kan ligga något i hans ursprungliga idé om en låttitel. Jag hittar inte mycket, men tydligen hade en grupp som heter PPK gjort en låt som hette något med russia, jag lyssnade lite och det kändes igen, men var inte rätt… Men PPK däremot, där tog det fart i hjärnan, för nog helvete är det en PPK-låt som nynnandet var?

Två sekunder senare hade jag hittat låten, den glädjen! Dessutom så fick jag höra en låt jag nästan glömt bort att den fanns, mycket fint!

Delen som jag fick nynnat till mig börjar vid 1:52!

https://youtu.be/ipE9QFiWhzQ?t=109

Skönt att kunna hjälpa mänskligheten, och skönt att faktiskt vara bäst!

Fridens!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *