En riktig högoddsare.

Här om dagen så berättade jag om hur lite detektivarbete lät mig hitta en låt som en kompis letade efter. Jag berättade detta för en annan vän, Tess, när vi satt och snackade över Skype eller liknande. Samtidigt så berättade jag om en annan låt som jag ALLTID glömmer av vad den heter, samma med gruppen.

Det slår verkligen aldrig fel, med några års mellanrum så kommer jag på mig själv med att vilja höra låten och jag kan för mitt liv inte komma på vad varken låten eller bandet heter, eller ens nynna på den, jag vet bara “känslan” i låten samt hur musikvideon ser ut. Samma denna gång, jag hittade den verkligen inte, så jag lät det vara utan större efterforskningar.

Spola fram tiden tre dagar, sitter och snackar med samma kompis och jag börjar beklaga mig lite över att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om på bloggen. Egentligen hade jag nog redan bestämt mig för att skriva om just Trafikolyckor som jag gjorde igår. Men ibland är det bara skönt att beklaga sig över något meningslöst.

Any old how, hon kläcker idén att “Men du, jag tar upp min spanskaordbok här, så slår jag upp ett ord så får du blogga om det ordet helt enkelt”. Tror jag sa att jag redan bestämt mig för att blogga om något annat, “Äh, spelar ingen roll, du ska få ett ord i alla fall!”

“LIQUIDO!” Säger hon.

Jag tystnar en stund, funderar, blir lycklig och börjar skratta. Sannolikheten är för att hon just slår upp det ordet är astronomiska, i alla fall i relation till vad ordet betyder för mig.

Där har vi den där låten som jag alltid glömmer bort vad den heter, och ja, precis, bandet heter Liquido. Här snackar vi oväntat.

Det visade sig att även Tess tycker att denna låt är otroligt bra, och detta tog oss vidare till att snacka om 90-tals-klassiker och kolla massa musikvideos, good tiems.

Vem vet, detta kanske gör att jag aldrig glömmer bort vad låten heter igen!

Fridens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *