Lämna en del av sig själv

Jag började göra det för något år sedan, kommer faktiskt inte ihåg när exakt, inte för att det spelar någon roll i och för sig.

Jag hade gått runt och tänkt på det ett bra tag innan jag gjorde slag i saken och faktiskt anmälde mig som blodgivare. Jag kände det att så jobbigt är det inte att gå dit fyra gånger om året och bli dränerad. Och även om en tycker att det är jobbigt att offra en timma av sitt liv var tredje månad så är det nog jobbigare om någon är i ett väldigt stort behov av blod och inte kan få det.

Det är jobbigt.

Så nu går jag dit och gör det så ofta jag får. Dock är jag sämst på att äta järntabletter och varje gång så är sköterskan lite missnöjd. Det är ungefär samma känsla som när tandhygienisten frågar om jag använder tandtråd dagligen och jag säger att jag inte gör det. Den känslan.

12177541_10153306291627989_1328527307_o

Det gör inte ont, det bara bränner till i nån millisekund och sedan är allt igång. Sedan får en grejer efteråt! Själv väljer jag att donera pengarna till barncancerfonden, jag känner lite så att om jag ändå är där för att dela med mig av mitt blod så kan jag lika gärna dela med mig av den ersättning jag får.

Sjukhusen behöver alltid blod oavsett vart du befinner sig, så anmäl er och börja ge blod! Vad väntar ni på egentligen?

Bli blodgivare

Klicka in er och anmäl er och se om just du kan börja ge blod!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *