Söndagens möbleringsprojekt

Som ni vet så har jag kollat på en ny soffa, mätt, stött och blött problematiken med hur den skulle passa och om den skulle bli för stor o.s.v. Här om dagen lade jag upp en bild på min fina upptejpning av vardagsrummet för att se ungefär hur stor den skulle bli.

I alla fall så gick jag in och beställde soffan i Fredags! Kom fram till att jag behövde möblera om lite för att den skulle få plats, så det är väl ingen idé att dra på det tänkte jag. Lika bra att få det gjort så jag slipper stå och göra det när soffan väl har kommit.

Det som skulle göras var egentligen bara att flytta mina bokhyllor från en vägg till en annan. Dock så sitter ComHems tre hål i väggen borta i det hörnet där bokhyllorna skulle vara. Vilket är ett litet problem eftersom då skulle de ju täckas av hyllorna! Så kan vi inte ha det, jag gjorde en favorit i repris och började modifiera bokhyllan.

Planen var alltså att göra ett hål i ryggen på bokhyllan som då skulle göra att den kunde stå där i hörnet utan att vara i vägen. Den skulle tvärt om vara sjukt välkommen då den då gömmer undan sladdar och djävulstyg.

Jag mätte, mätte igen och mätte än en gång och sedan skred jag till verket.

12349613_10153382322207989_1311760616_o

Och där har ni resultatet, ett fint litet hål i nederkant av hyllan, nu kom den nervösa biten. Hade jag ristat rätt? Kommer hålet vara så välplacerat som jag planerat? Blir det fyrverkeri av glädjeutrop när väl hyllan placeras och allt faller på plats? Frågorna var många, svaren var få. Bäst att hiva upp den och se hur det blev!

12359512_10153382322322989_338097130_o

Ser ni hur jävla bra det blev, jag blev sjukt nöjd. Att hålet är större nertill än vad det behöver är by design, för att det inte skulle bli några större problem med sladdarna o.s.v. Som sagt, mycket nöjd blev jag med detta åtagande och resten av flytten gick otroligt smidigt.

Jag hade i mitt huvud antagit att detta skulle ta upp större delen av dagen, till min förvåning var jag klar med allt på 90 minuter ungefär. Det är i och för sig sant att jag kunnat kolla på Lejonkungen på samma tid och varit förfärad över hur elak SCAR är… Men nu blev det ommöblering och jag är nöjd med det, så sluta tjata om Lejonkungen!

12351876_10153382320812989_1089760133_o

Där är resultatet. Innan stod bokyllorna längst med väggen som är till höger utanför bilden, direkt när en kom in liksom. Nu är de precis i kant med fönstret så det var på håret att de gick in. Men jag blev supernöjd faktiskt, nu saknas bara nya soffan så kommer detta bli kalas!

Fridens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *