Jorden runt på 6 steg

Idag tog jag mig tiden till att se på detta program, jag tyckte att det verkade vara en rätt rolig grej när det kom, men det föll sig aldrig att jag såg det när det väl sändes. Men bättre sent än aldrig tänker jag.

6 steg

Huvudorsaken till att jag tittade på det var att det inte fanns några fler avsnitt av Ullared att kolla på, och nästa avsnitt av Lyxfällan kommer inte än på någon dag eller två. Då fick jag ta vad som fanns!

Programmet går ut på att Filip och Fredrik släpps ned någonstans i världen och ska sedan ta sig till en kändis på 6 steg. Alltså träffar de nån på stället där de startar, sedan ska den personen hjälpa F&F till den sagda kändisen genom att skicka dem vidare till en person hen känner som kanske känner nån som känner nån o.s.v.

Six degrees of seperation kallas det väl. Eller Six degrees of Bacon. Att ingen i hela världen är längre från Kevin Bacon än 6 vänskaps-steg. Lite fascinerande och lite rolig programidé.

Jag tycker ändå att de utförde programidén på ett bra sätt, däremot kände jag att sätta en gräns för hur lång tid det fick ta, här 6 dagar, var lite onödigt nästan. Visst så gav det en nerv i programmet, en känsla av att de har bråttom gör att vissa beslut inte är så genomtänkta. Det blir humor, det får jag ge dem.

Dock finns det ett rätt så stort MEN i hela programidén, och det är hur sjukt miljöbelastande den är. Här svänger de runt jorden flera gånger under 6 dagar, snacka om att lämna ett utsläppsavtryck efter sig. Från världsdel till världsdel, korsa Atlanten flera gånger på samma uppdrag o.s.v. Det känns jävligt onödigt.

Ska kolla på resterande program och se om jag tycker att det är värt det. Men annars håller det rätt bra kvalité, så som deras program brukar göra när de är ute och träffar människor.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *