Våren, VÅREN!

Ja, de små grejerna som får ens dag att bli lite bättre. En av dem hände mig när jag åkte till jobbet denna Lördagsmorgon.

Jag vaknade upp av klockan, den var ställd på ett bra sätt, ett sätt som gjorde att jag vaknade. Jag vaknade. Stängde av klockan, klev upp.

Spatserar runt i min lägenhet lagom sömndrucken och försöker komma på vad som skall göras här näst. Allt faller på plats och morgonrutinerna börjar betas av. Tillslut så står jag där i hallen, fullt påklädd minsann, och kliver ut genom dörren.

Dörren låses, nästa dörr öppnas med en iver som inte är av denna värld! Nu jävlar ska här åkas till jobbet, SANNA MINA ORD!

Den korta promenaden ner till bilen går fort i den kalla luften. Luften ryker om mig som om jag vore en nykokad kaffekanna. Det knastrar om skorna då de ej har tagit bort gruset på gången än. Gruset som gör det halt att gå fast det inte är halt. Hela dess funktion, att förhindra halka, har plötsligt blivit helt tvärt om, nu fixar den halka istället. MADNESS.

Jag står framför mitt fordon och stirrar på dess härlighet med stora ögon då jag ej kan tro det jag ser. Denna kalla morgon, denna kylslagna morgon som inte är över nollan i temperatur. Just denna morgon så behöver jag inte skrapa rutorna.

Våren är i antågande, VÅREN!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *