Cowspiracy

Så jag såg precis en dokumentär. Cowspiracy.

Den handlar om hur miljöförstörande köttindustrin är i världen och att utsläppen från den industrin är mångt mycket mer än vad all transport gör.

Dokumentären lägger fram problematiken på ett bra sätt och jämför olika branscher som har mer eller mindre miljöpåverkan, dock upptäcker dokumentärfilmaren att de flesta organisationer undviker att ta upp problematiken med djurhållning. Och det är inte bara “höhö, korna fiser!” utan det är mer att de räknar på hur mycket mark det behövs för att föda upp en ko, hur mycket mat den äter och hur mycket vatten det går åt. För att inte tala om skövling av skog för att göra det till betesmark. När en gör matten där så går det inte ihop.

Jag har inte kollat upp källor än, har inte givit det mycket till kritik utan enbart tagit in vad de sa i dokumentären och filtrerat det genom mitt huvud och försökt få till hur allt går ihop. Och jag får det inte att gå ihop vilket betyder att jag bord bli vegan?

Se den, den är en riktig tankeställare om hur vi lever våra liv, hur mycket lobbyism det finns i USA och resten av världen och så vidare. Sedan måste jag säga att den inte direkt påtvingar en en tanke på att bli vegan eller liknande. Det är mer så att efter att ha sett den så är det nästan det enda tänkbara alternativet om vi vill leva kvar på denna jord. Och tänker jag på det så verkar det vettigt. Klart att det måste bli effektivare om jag får i mig allt jag behöver direkt från växtriket istället för att det ska filtreras genom ett djur först? Eller?

Oavsett, se den, bra skit. Finns på Netflix bland annat!

Fridens.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *