Att vakna tidigt

Det är något härligt med det tycker jag, speciellt på sommaren när det är ljust från dess att en går upp till att en går och lägger sig. Nu vaknar jag tidigt nästan jämt oavsett tid på året, men det gör det inte sämre direkt. Sedan är väl tidigt beroende på vem en frågar tänker jag. Mina ögon brukar slå upp runt 7-snåret oavsett när jag gått och lagt mig kvällen innan, så att sova till 8 eller 9 är för mig stora undantag.

Idag så vaknade jag dock tidigt även med mina mått räknat, jag klev upp runt 05.30-snåret då kroppen tyckte att det sovits klart. Somna om gick inte då jag bara låg och vred mig i värmen, lika bra att börja dagen.

Redan igår pratade jag om att ta mig en cykeltur denna Söndag, efter en kik på vädret så såg det ut som att det skulle vara ostadigt hela dagen, men nu höll det upp. Varför vänta? Sagt och gjort så trampade jag iväg vid 05:45.

Det var helt öde här i stan, kunde cykla på de stora vägarna utan några som helst problem och det kändes helt underbart. Tog lite andra vägar idag som jag aldrig varit på innan vilket alltid är uppfriskande. Att se nya vyer kan ge en nya idéer o.s.v. Vägen slingrade sig fram och under de tre mil som turen visade sig bli så såg jag inte mindre än två rådjur, en hare och två rävar längst med vägkanten. För att inte tala om alla härliga fåglar.

Ryggen började värka en bit in, märks att mitt ryggskott försvagat den och att jag inte tränar lika mycket som jag gjorde för ett par år sedan. Känner mig svag i kroppen på ett sätt som jag inte gjort på jättelänge, något som stör mig djävulskt mycket fast ändå gör jag inget åt det, det stör mig ännu mer.

Hur som helst så var det ryggen som gjorde att jag vände hemåt då jag gjorde, det enda som var kvar för att komma hem var en riktigt dryg uppförsbacke som jag tampats med ett par gånger nu i vår, jag kommer alltid upp men det är på gränsen varje gång. Skönt att kunna besegra den även med en krånglande ryggajävel.

Hur som helst, klockan är 8 på morgonen, tre mil cykling är gjord, äggen är på kokning, har fyra arbetsdagar kvar till semestern. Det känns bra nu.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *