Home improvement (swedish)

I was “cleaning” my desktop and found this.

Förändring! Alldeles för mycket tristess utvecklas tillslut alltid i något kreativt. Det är min syn på livet. Så var det den där lördagen för ett par år sedan då jag bestämde mig för att måla om hemma. Sätta färg på tillvaron så att säga.

Impulsivt? ABSOLUT. Smart? ABSOLUT inte…

För att göra en kort historia kortare så innebar denna klick av kreativitet en ganska saftig räkning från min hyresvärd på renovering av hela vardagsrummet där mitt ytterst nylagda och fina parkettgolv fick något sorts utslag. Svarta prickar började helt sonika breda ut sig över hela golvet då färgen jag införskaffat till taket inte riktigt ville sätta sig så fort som jag hade tänkt.

Stegen stod väldigt stabilt, jag stod väldigt stabilt. Fågeln som flög in genom fönstret och skrämde livet ur mig flög jävligt ostabilt. Som en klumpig Indiana Jones look-a-like föll jag av stegen, fick tag i lampsladden och blev hängande där ett slag. ME TARZAN. Min nätta vikt till trots så gav taket vika. Där satt jag mitt på golvet med en lampa i famnen och tak i huvudet och kontemplerade min härliga impulsivitet och det faktum att jag antagligen har tummen mitt i handen.

Fågeln vände strax efter sin ankomst och stannade inte ens på en kopp. Ohyfsat.

Jag reste mig från det färgindränkta golvet, gick ut från rummet och stängde dörren efter mig. Tog mig in till badrummet för att tvaga mig. Tro mig, dum idé. Härligt fina fotspår hela vägen från vardagsrummet till badrummet.

Tristess är det som gör att hantverkare blir rika.

3 thoughts on “Home improvement (swedish)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *