Snitt i handen

En sak jag har funderat på under så länge jag kan minnas är det här med att skära sig i handflatan.

Skära sig i handflatan tänker ni? Vad menar du nu, det gör väl ingen?

Nej det är precis det jag menar, det gör väl ingen? Men i filmer så görs det hela tiden! Varje gång det ska skakas hand i brutala och ärorika sammanhang så ska det göras i blod. De skär sig alltså i handflatan och skakar hand. Verkar jättedumt.

Har även sett det i andra filmsammanhang när de behöver blod för något, idioterna skär sig i handflatan för att dumpa ut lite blod ur kroppen. Idioti! Rispa lite på armen istället och sätt på ett plåster. Mycket mer rimligt, men nej nej, här ska handflatsskäras och gå runt med ett öppet sår på stället som används mest hela tiden.

Skräddaren säger nej!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *