Soppatorsk

Rätt lustigt ord det där, soppatorsk. Hur som helst så var det något som hände idag.

H var iväg med barnen för att fira en släkting som fyllde år. Kalaset var på dagen så jag kunde inte följa med då jag slutade jobbet för sent. Jag for hem istället och började greja med grejer. Så som en grejare gör.

H ringer mig och säger att hon fått bensinstopp på vägen hem. Det är soppatorsk helt enkelt. Hon berättar vart hon står och jag slänger på mig mina finaste kläder (vitt linne och grå mjuiksbyxor) och ger mig iväg med bensindunken. Tänker att om man ska iväg och försöka få igång en bil så är det just de kläderna som krävs.

Jag parkerade vid närmsta lämpliga ställe och knatade iväg, på vägen tappar jag min telefon så att den flyger över asfalten… Den gick dock inte sönder som tur var, hade den gjort det hade jag nog brutit ihop! Bensin hälldes i, barn bytte bil och jag skulle starta SAABen. Men den startade inte, höll på ett tag innan jag kom på att det kanske inte är rättvist för bilen att behöva stå i uppförsbacke under uppstartningsförsöken.

Jag lägger i neutral och rullar ner för backen och gör nya försök. DEN STARTAR. Prisad vare gud i höjden! bilen den är gjort i slöjden! Den går väldigt ojämnt dock, så det tar mig ett bra tag att krampa mig upp för backen, behöver rulla ner och starta om bilen ett par gånger. Tillslut så kommer jag upp och bilen får stå och vila lite. Motorlampan har börjat lysa men det struntar jag i. När jag känner att det gått nog med tid så åker jag iväg hemåt och håller tummarna för att bilens ojämna gång enbart var på grund av dåligt bensinflöde just i början.

Så det var en spännande kväll får jag nog ta och säga. Och det känns lite som att SAABen håller på att säga hej då på nåt vis. Vi får se om detta blev den sista färden eller om det blir nån mer långtur.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *