Julklapp blev dyrklapp…

I julklapp till min bror så köpte jag och min syster en skottkärra. Den var på 90 literskärra från ekeby. Han fick den och blev glad men skulle byta den mot en på 110 liter. Fine, det är ju inga problem!

Men det var tydligen problem för den har varit här hemma nu sedan i julas och jag har stört mig på den hela tiden. Så igår ringde jag till hemgården och undrade om man kunde få lämna in den och hämta ut en på 110 liter istället. Även fast det nästan var 6 månader sedan som den var köpt. Det gick bra sa dom. Awesome tänkte jag.

Packar in skottkärrejäveln i bilen och beger mig mot affären. Kommer dit, lämnar tillbaka den och en anställd tar emot och går och hämtar den större varianten. Där står jag i godan ro och får reda på att det är 900kr som skiljer dom två. Jag hade trott det skulle vara 500kr ungefär. Men vad ska man göra. Han ville ju ha en på 110 liter. Jag hostar upp mina surt förvärvade kontanter och ler.

Snubben som hämtade den nya skottkärran glider upp och ställer den vid mig. Jag tittar på den, tittar på honom, tittar på den och tittar på honom igen. Jag ser nog lite förvirrad ut och utbrister “Eh.. Jag tar den hemskt gärna omonterad…” får som svar att “Denna kommer inte omonterad”.

Den kommer inte omonterad… INTE OMONTERAD. Kan ju tala om på en gång att en monterad 110 liters skottkärra INTE får plats i min fina lilla opel… Frågar försynt om det är okej att jag hämtar den i morgon istället. Det var det som tur var…

Så jag åkte dit med en skottkärra och ett kvitto. Åkte därifrån utan skottkärra och med två kvitton. Klockan 10 öppnar dom, dags att hämta en skottkärrajävel!

2 thoughts on “Julklapp blev dyrklapp…

  1. Ja! Jag hoppas verkligen att den håller ett tag nu! Om hela gården skulle sprängas räknar jag med att det enda som står kvar är skottkärran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.