En intressant söndag.

Ibland är det spännande att arbeta på ICA! Ibland blir det ännu mer spännande när allt händer samtidigt!

I söndags hände allt samtidigt!

Fick ett samtal om att något hade hänt nere i parkeringsgaraget. De sa inte vad det var för det var lite svårt att förklara. Så jag går bort dit och får reda på att en bil har fastnat på något sätt nere i garaget.

Vi har rännor i garaget som tar hand om vatten som rinner ner och så vidare, i dessa rännor ligger det stålskenor så man inte snubblar på alla rännor och så vidare. Den här herren hade kört med sin bil längs med dessa stålskenor. Och helt plötsligt hade en av dom hakat i bilen på något konstigt sätt. Trycket hade ökat och den hade vikt sig upp under bilen och preciiis missat både tanken och bakaxeln. Skenan hade trätt sig emellan tanken och bakaxeln. Hade den gått lite mer åt ena eller andra hållet hade det gått riktigt illa. Vi lyckades tillslut få loss bilen genom att höja upp den med domkraft och lirka ut stålskenan. Den hade demolerat bagaget på bilen ganska bra men att det inte blev större skador är helt galet faktiskt.

Kommer upp ur garaget, telefonen ringer och det berättas för mig att det läcker vatten ur något i lunchrummet. Mycket vatten. För 2 veckor sedan ungefär blev det vattenskadat i lunchrummet o.s.v. efter att en diskmaskin gått sönder. Så sedan dess har det gått avfuktare dygnet runt och samlat in vatten. Vattnet samlades i en stor grön fin låda. Bara det att lådan blev full och det började rinna ut vatten igen… Att den samlade upp vatten eller att vi skulle tömma lådan var det ingen som sagt till oss. Fick tömma den, torka upp allt vatten och fortsätta min härliga dag!

Kommer ut till butiken igen och ska börja arbeta lite! Telefonen ringer. Det är från larmcentralen, det har gått ett överfallslarm framme i kassan. Jag blir helt “VA?” springer fram till kassan och kollar vad som händer. Ingenting händer. Säger det i telefonen och hon säger att det spelar som ingen roll, polisen och securitas är på väg och om det var falsklarm får vi ta det då. Hon ringer som tur är en liten stund senare och frågar igen om allt är lugnt och om det var ett falsklarm för de fick en brådskande utryckning som polisen åkte iväg på. Men securitas kommer fortfarande att komma till butiken.

Så Securitas kommer och vi får skriva en rapport på det hela… Det var en kassörska som kommit åt överfallslarmet av misstag ;).

Tokigt. Men dagen gick fort i alla fall 🙂

2 thoughts on “En intressant söndag.

  1. Du skulle kunna undvika alla dessa problem om du höll dig borta från telefoner, satte på dig hörlurar och såg lyckligt ovetande ut. ;-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *